//Posta Română confirmă ancheta DNA care îl vizează pe Florin Gliga, directorul sucursalei Cluj

Posta Română confirmă ancheta DNA care îl vizează pe Florin Gliga, directorul sucursalei Cluj

Poșta Română a emis un comunicat oficial în care este confirmată informația potrivit căreia mai mulți directori de sucursale sunt verificați de procurorii DNA. Printre cei vizați s-ar număra și Florin Gliga, liberal clujean care s-a înșurubat în această funcție după ce a fost director la fabrica de încălțăminte Clujana. Pe lângă Gliga, un alt director verificat de procurori ar fi Ovidiu Călin. El a fost directorul executiv al firmei care livra corespondența Primăriei Cluj Napoca. Acum el ocupă funcția de director general al Direcției Imobiliare din cadrul companiei de stat Poșta Română.

”În urma unor informații apărute în spațiul public, Poșta Română face câteva precizări: operatorul național de servicii poștale a primit o solicitare de documente din partea Direcției Naționale Anticorupție, toate cu circuit intern, pe care le vom transmite instituției solicitante. Compania își respectă toate obligaţiile impuse prin lege şi gestionează cu atenție și seriozitate toate proiectele pe care le realizează. Totodată, Poşta Română colaborează cu orice autoritate de control abilitată şi este deschisă oricăror solicitări oficiale privind activitatea sa.

Poșta Română, una dintre cele mai mari companii deținute de statul român, este o entitate verificată în mod frecvent de către instituțiile de control și considerăm firești aceste demersuri. Menționăm că o parte dintre documentele solicitate recent de DNA au o vechime de peste 30 de ani. 

Totodată, managementul actual al companiei își desfășoară activitatea cu integritate, responsabilitate și grijă pentru toate resursele aflate în proprietatea Poștei Române. Așa cum a demonstrat, până acum, actualul management acționează cu transparență și acordă tot sprijinul instituțiilor statului român”, arată comunicatul Poștei Române.  

Procurorii DNA au solicitat să le fie comunicate contractele de muncă ale directorilor din structura centrală și din teritoriu.

Însă, problemele de la sucursala clujeană a Poștei Române sunt mult mai concrete.

Anul acesta, instituția a semnat contractul pentru renovarea clădirii din centrul municipiului Cluj Napoca, clădire care se află într-un stadiu avansat de degradare.

Contractul ”Refacere fatade, reparatii invelitoare, inlocuire tamplarie exterioara, modernizare instalatie electrica la sediul Sucursalei Cluj/OJP Cluj” a fost câștigat de firmele ADDCONCEPT și SKYLINE ENGINEERING pentru suma de 4.197.649 lei, fără TVA. De altfel, oferta celor două firme a fost singura depusă în cadrul licitației. Firma SKYLINE ENGINEERING le aparține lui Stoica Doru Mugurel, acționar majoritar, Savu Cornel Calin și Borz Cosmin Alin, iar societatea ADDCONCEP îi aparține lui Petrus Adrian Viorel.

Dacă Gliga face parte din PNL Cluj, patronul de la Skylinne este un fost consilier local clujean care face parte din același partid cu șeful filielei clujene a Poștei Române.

Proiectantul lucrărilor de instalații electrice este firma DAS ENGINEERING GRUP S.R.L din Cluj Napoca care îi aparține Alexandrei Stoica. Ea este iubita lui și șefa organizației de femei a liberalilor clujeni.

Florin Gliuga si Alexandra Stoica

Potrivit declarației de avere, Florin Gliga nu este căsătorit. În schimb, a declarat un  împrumut de 350.000 lei scadent în 2023 luat de la iubita sa, Alexandra Vasilica Stoica.