//Fost consilier local clujean ridică un bloc fără parcare pe Moților

Fost consilier local clujean ridică un bloc fără parcare pe Moților

Fostul consilier local UDMR, Molnos Lajos, a primit avizele pentru a construi o clădire de birouri pe strada Moților, în situația în care proiectul nu are prevăzute locuri de parcare. Pe de altă parte, edilul Emil Boc a declarat în mai multe rânduri că în Cluj-Napoca nu se vor aproba construcții fără locuri de parcare.

Terenul studiat se situează în intravilanul municipiului Cluj-Napoca, în partea central -vestică a orașului, pe Calea Moților, nr. 75, și se afla în interiorul perimetrului de protecție a valorilor istorice și arhitectural-urbanistice. Imobilul propus va avea un regim de înălțime de S+P+Sup+3E+1R și va fi configurat în concordanță cu prevederile regulamentului de urbanism aferent PUG Cluj-Napoca. Accesul pietonal se realizează din Calea Moților, care brodează amplasamentul în partea nordică, prin gangul adiacent laturii estice.

Cu toate că proiectul este prevăzut cu subsol, nu vor exista locuri de parcare. Asociația s-a folosit de o prevedere din regulamentul de urbanism potrivit căreia pot să evite această cheltuială dacă se asigură pentru utilizatorii spațiului locuri de parcare la o distanță de circa 250 de metri. Așadar, se propune staționarea autovehiculelor în parcarea situată pe strada George Coșbuc nr 1. ”Deoarece pe terenul propus nu se pot asigura locurile de parcare necesare, alternativ, se poate asigura staționarea autovehiculelor în clădiri dedicate, situate la o distanță de maximum 250 m de imobil, dacă pentru locurile necesare există un drept real de folosință, garantat prin deținerea în proprietate sau prin concesiune.”

Nivelul subteran va adăposti sala expozițională cu foaierul si anexele aferente și spații tehnice spre Calea Moților. Tot la subsol, va exista un birou, ce va primi lumina naturală dintr-o curte de lumină interioară. Parterul va găzdui recepția și garderoba. Etajele superioare vor adăpostii birouri cu anexele ce le vor deservi.