//Boc se pregătește să deschidă șantierul pentru Parcul Zorilor

Boc se pregătește să deschidă șantierul pentru Parcul Zorilor

Primarul Emil Boc a declarat că în curând va putea fi deschis șantierul pentru Parcul Zorilor. Potrivit declarațiilor făcute de edil, terenul este liber de sarcini.

„Așteptați și vedeți! Vom începe lucrările cât de curând în Parcul Zorilor.  Nu săptămâni, zile și ore ne despart de acest moment. Parcul din Zorilor, vizavi de Spitalul de Recuperare, are toate avizele legale, toate procedurile îndeplinite, astfel încât să se intre acum la lopată și la mașină. La această oră, nu avem niciun impediment legal ca proiectul să meargă mai departe și nici nu cred că va fi cazul”, a anunțat edilul Emil Boc în cadrul unei intervenții la un post local de radio.  

Emil Boc

Declarațiile lui Emil Boc vin în contradicție cu cele ale omului de afaceri Vasile Puscaș, care este proprietarul terenului pe care primăria clujeană vrea să construiască parcul. El a refuzat să fie expropriat și între el, firmele sale și Primăria Cluj-Napoca există mai multe procese.

Spre exemplu, unul dintre procese este pe rolul Curții de Apel Oradea și are ca termen 28 noiembrie 2022. În acest litigiu, compania Florisal, care îi aparține lui Vasile Puscaș, contestă hotărârea de consiliu local a Primăriei Cluj-Napoca prin care a fost aprobat studiul de oportunitate prin care a fost identificat terenul pentru edificarea parcului.

Inițial, experții din cadrul proiectului au prevăzut o sumă pentru despăgubiri în valoare de 9,2 milioane de lei, dar Puscaș nu a acceptat această ofertă și a dat administrația Boc în judecată cerând despăgubiri de peste 200 de milioane de lei!

Vasile Puscaș

”Florisal solicită despăgubiri de circa 20 de ori mai mari decât cele estimate în HCL, adică 202 milioane de lei. Societatea Florisal a achiziționat acest teren în 2015 așteptând intrarea în vigoare a noului PUG tocmai pentru a ști foarte clar ce poate construi acolo. Apoi s-a realizat o documentație pentru PUZ ansamblu mixt care a obținut toate avizele, inclusiv a fost aprobată de Comisia de Urbanism. Totuși în 6 martie 2019 ne-am confruntat cu refuzul primarului de a înainta acest PUZ spre aprobare Consiliului Local. Florisal a înaintat acțiune în contencios administrativ, iar Tribunalul Satu Mare a pronunțat în 20 decembrie 2019 sentința civilă prin care primarul este obligat să înainteze acest PUZ spre aprobare în Consiliul Local”, a spus avocata Camelia Isac.