//O singură persoană reținută în urma perchezițiilor din Cluj la hoții de lemne

O singură persoană reținută în urma perchezițiilor din Cluj la hoții de lemne

O singură persoană a fost reținută în urma perchezițiilor făcute ieri de polițiștii clujeni la hoții de lemne. Reamintim că ieri polițiștii clujeni au descins în 20 de locații în comuna Măguri-Răcătău din județul Cluj.

”Două autoturisme și 22 de instalații de debitat au fost indisponibilizate în contextul perchezițiilor derulate. În urma probatoriului administrat a fost dispusă reținerea pentru 24 de ore a unui bărbat în vârstă de 52 de ani, din comuna Măguri-Răcatău. Din cercetări a reieșit că, în perioada 2018 – august 2022, având calitatea de pădurar al ocolului și responsabil de paza pădurii, ar fi tăiat și sustras mai mulți arbori din fondul forestier al comunei Măguri-Răcătău. În cauză sunt continuate cercetările sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Huedin. La activitate au participat specialiști din cadrul Gărzii Forestiere Cluj, Direcției Silvice Cluj și jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Cluj-Napoca”, se arată în comunicatul IPJ Cluj.

De asemenea, au fost reținuți 218 metri cubi de material lemnos cu o valoare de 99.928 lei.

Au mai fost confiscate 22 de motoferăstraie, 5 telefoane mobile și peste 760 de file de documente/înscrisuri de interes pentru cauză.