//Un preot din Transilvania a ajuns ministrul Digitalizării

Un preot din Transilvania a ajuns ministrul Digitalizării

Marcel Boloș, un preot transilvănean ortodocs, a devenit ministru al digitalizării. Într-un interviu, Boloș spune că a fost preot, dar nu mai trecut această informație în CV pentru că preferă să fie catalogat drept un ”tehnocrat”. Marcel Boloș face parte din PNL și a fost, până de curând, șeful Agenției de Dezvoltare Regională Nord-Vest (ADRNV).

Astăzi, Administrația Prezidențială a anuţat pe site-ul oficial că președintele României, Klaus Iohannis, a semnat vineri, 28 ianuarie 2022, decretul de numire în funcţia de membru al Guvernului a domnului Marcel-Ioan Boloş, ministrul cercetării, inovării şi digitalizării.

Ieri, PNL l-a nominalizat pe Marcel Boloş, pentru funcţia de ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării, în şedinţa Biroului Executiv al partidului. Propunerea a venit de la ministrul de Interne, Lucian Bode, şi a fost validată cu un singur vot împotrivă. Acesta i-a aparţinut lui Gheorghe Falcă. El a ajuns ministru în Cabinetul Ciucă după demisia, pe 15 decembrie, a lui Florin Roman, în urma acuzațiilor de plagiate aduse la adresa lui.

Marcel Boloș se află în dreapta imaginii

Activitatea profesională a noului ministru ascunde un secret: anume că el a fost preot.

„Am preferat să separ Biserica de activitatea profesională, nu vreau să implic Biserica în demnitățile publice. Eu, fiind tehnocrat, nu am treabă cu partea politică, motiv pentru care m-au și lăsat să slujesc în continuare. Biserica, credința, religia, sunt valori ale fiecărui om, te ajută să ai o judecată dreaptă, sunt niște valori corecte pentru deciziile pe care trebuie să le iei”, a spus Marcel Boloș, citat de cluj24.ro.

Boloș a povestit cum a vrut să dea examen la seminar înainte de Revoluție, dar nu a reușit din cauza unui aviz negativ la dosar.

”Și dacă mi-ar interzice cineva nu m-aș lăsa de Biserică. Din copilărie am aplecarea asta spre Biserică, eu am copilărit în curtea bisericii din Hodișu. Nici nu concepeam altfel viața decât să fiu preot.

Am avut multe de pătimit, în 1986 mi-au făcut un dosar cu aviz negativ pentru Seminarul Teologic. Nici nu am fost lăsat să intru în examen, la proba scrisă. A fost atunci, pentru mine, o mare cumpănă a vieții, am trecut printr-o mare dramă.

Nu concepeam să nu fiu preot dar m-a ajutat Dumnezeu, astfel că la 40 de ani am devenit preot, după absolvirea Facultății de Teologie Ortodoxă a Universității Oradea”, a spus Boloș.