//Firma unui clujean, fost consilier PNL, ia un contract de peste 1,5 mil euro de la CJ Cluj-ul condus de liberalul Tișe

Firma unui clujean, fost consilier PNL, ia un contract de peste 1,5 mil euro de la CJ Cluj-ul condus de liberalul Tișe

Consiliul Județean (CJ) Cluj a atribuit licitația pentru proiectarea unor infrastructuri din cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie din Cluj Napoca firmelor SKYLINE ENGINEERING din Cluj-Napoca și CUBICON INVEST din Baia Mare.

Pentru contractul (Proiectare și execuție lucrări de modernizare a infrastructurii de fluide medicale, electrice, de ventilare și tratarea aerului la Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie ,,Leon Daniello” Cluj-Napoca) în valoare de 7.403.861 lei, fără TVA, nu s-a înscris decât oferta celor două firme.

Astfel, se poate spune că licitația s-a desfășurat în marea familie a liberalilor clujeni. CJ Cluj, organizatorul licitației, este condus de liberalul Alin Tișe. Patronul firmei SKYLINE ENGINEERING este fostul consilier local PNL Doru Stoica. El a fost asociat și la firma Das Engineering, unde acum apare ca asociat unic Alexandra Stoica, președinta Organizației de Femei a PNL Cluj-Napoca.

Doru Stoica

Firma Skyline a câștigat licitația organizată de Primăria Cluj-Napoca pentru furnizarea coșurilor de gunoi inteligente, un contract în valoarte de 713.460 lei.

Proprietarul Cubicon Invest este profesorul UTCN, Cristian Cuceu, și el un cadru didactic cu înclinații liberale. Firma s-a ocupat de contractul de proiectare a Spitalului de Boli Respiratorii din Iași și cel pentru proiectarea Institutului Regional de Medicină Cardiovasculară (IRMC) din Miroslava.

În Cluj-Napoca firma s-a ocupatde renovarea unui apartament al Primăriei Cluj Napoca care are o suprafață de 130 de mp. Suma cerută de Cubicon a fost de 130.000 de euro doar pentru lucrările de renovare.

Printre subcontractanții celor două firme se numără

  • SC TERMHIDRO SRL – Acord de subcontractare nr. 420/04.07.2022; Obiect: Lucrări de gaze medicale; Proportia de subcontractare este de 7,87 % din valoarea totală a lucrărilor ofertate.
  • SC CSP PROIECT LINE SRL – Acord de subcontractare nr. 417/04.07.2022. Obiect: a) Servicii de proiectare și asistență tehnică instalații sanitare; b) Servicii de proiectare și asistență tehnică fluide medicale; Proportia de subcontractare este de 0,54 % din valoarea totală a lucrărilor ofertate.

Descrierea achiziției publice

Obiectul contractului se va realiza în două etape:

Etapa I: PROIECTAREA – Servicii elaborare DTAC și Proiect Tehnic, inclusiv actualizarea expertizei tehnice, detalii de execuție și asistență tehnică din partea proiectantului pe perioada execuției lucrărilor.

Etapa II: EXECUȚIA LUCRĂRILOR – Execuția lucrărilor de modernizare a infrastructurii de fluide medicale, electrice, de ventilare și tratarea a aerului.

Durata prezentului Contract este de minim 74 de luni, din care : – 2 luni – durata de elaborare a proiectului tehnic; – 14 luni – durata de execuție; – Minim 60 de luni – durata perioadei de garanție;

Caietul de sarcini al licitației poate fi consultat mai jos