Firma de insolvență RTZ&Partners a scos la licitație terenul Primăriei Cluj-Napoca, cu o suprafață de peste 200 ha, pe care ar fi trebuit să se edifice Cartierul Tineretului. Terenul face parte din patrimoniul societății Cartierul Tineretului, o afacere în care sunt asociați Primăria Cluj Napoca și firma POLUS REAL ESTATE SRL. La data înființării societății firma privată era controlată de omul de afaceri clujean Arpad Paszkany.
În 2007, Primăria Cluj Napoca s-a asociat cu firma Polus Real Estate, controlată la vremea respectivă de omul de afaceri clujean Arpad Paszkany, și au înființat SC Cartierul Tineretului. Prin intermediul acestei societăți ar fi trebuit să se edifice proiectul imobiliar Cartierul Tineretului.
Din 2015 până anul trecut, firma Polus Real Estate nu a realizat o cifră de afaceri mai mare de 100.000 lei, a mers pe pierdere și nu a avut mai mult de doi angajați.
Acum, după ce firma a intrat în lichidare, firma RTZ a început valorificarea bunurilor societății printre care se numără și terenul pus la dispoziție de primăria clujeană.
La capitalul social al firmei Cartierului Tineretului administrația locală a participat cu 203 ha teren, estimate atunci la valoarea de 28.705.860 lei, iar firma Polus Real Estate cu 27.580.140 lei, bani cu care ar fi trebuit să se demareze construirea cartierului. O parte dintre locuințe aveau, potrivit administrației locale, destinație socială. La data respectivă societatea comercială era controlată de Arpad Paszkany.
Cartierul Tineretului era un proiect imobiliar prevăzut să se dezvolte pe un teren cu o suprafaţă totală de 203 hectare, situat pe Dealul Sf. Gheorghe, între Bulevardul Muncii şi Fâneţele Someşeni din Cluj-Napoca. Pe lângă cele aproape 6.000 de unităţi locative preconizate, din care 384 erau locuinţe sociale care ar fi trebuit predate cu titlu gratuit către Primăria Cluj-Napoca, în cadrul proiectului ar fi urmat să fie făcute şi alte investiţii, precum creşă, grădiniţe, şcoală generală şi liceu, centre medicale, spital, patru lăcaşe de cult, servicii urbane şi administrative: primărie, poliţie, oficiu poştal, bancă, centru comunitar, pompieri, magazine, galerii, centre comerciale, dar şi un hypermarket. Valoarea estimată a investiţiei depăşea 510 milioane de euro.
Anunțul de vânzare