//Nepotul europarlamentarului PNL Daniel Buda angajat la Primăria Cluj-Napoca condusă de colegul de partid Emil Boc

Nepotul europarlamentarului PNL Daniel Buda angajat la Primăria Cluj-Napoca condusă de colegul de partid Emil Boc

Florin Buda este nepotul europarlamentarului clujean liberal Daniel Buda și unul dintre angajații Primăriei Cluj-Napoca, condusă de Emil Boc, prietenul și colegul de partid al lui Buda. În administrația locală clujeană nepotismul politic creat în jurul lui Boc merge mai adânc: Mihaela Boc, nepoata lui Emil Boc, a fost angajată tot la Primăria Cluj-Napoca.

Florin Buda este consilier la Serviciul Strategie și Dezvoltare Locală și are un salariu lunar de 7.300 lei.

Declarația de avere poate fi accesată AICI

În perioada 2019 – 2021, nepotul lui Daniel Buda a fost implicat în mai multe proiecte cu fonduri europene în cadrul cărora a ocupat diverse funcții: manager de proiect în 3 proiecte, asistent de proiect în 4 proiecte și responsabil monitorizare în 1 proiect. De precizat că într-un proiect (Creșterea eficienței energetice a Spitalului Clinic Municipal Cluj-Napoca) el a apărut cu dublă funcție: manager de proiect și asistent de proiect.

Proiectele din care a câștigat sume importante de bani Florin Buda sunt următoarele:

  • Creşterea eficienţei energetice a blocurilor de locuinţe din Municipiul Cluj-Napoca, Grup 3 (manager de proiect)
  • Creşterea eficienţei energetice a blocurilor de locuinţe din Municipiul Cluj-Napoca, Grup 8 (manager de proiect)
  • Creşterea eficienţei energetice a blocurilor de locuinţe din Municipiul Cluj-Napoca, Grup 9 (manager de proiect)
  • Creșterea eficienței energetice a Spitalului Clinic Municipal Cluj-Napoca (manager de proiect și asistent de proiect)
  • Modernizarea și creșterea eficienței energetice a Liceului Onisifor Ghibu (asistent proiect)
  • Modernizarea Pieței Lucian Blaga și a străzilor adiacente (asistent proiect)
  • Creșterea și îmbunătățirea spațiului pietonal – velo în zona urbană: modernizare – Strada Tipografiei, Scuar CEC și strada Regele Ferdinand cu străzile adiacente (asistent proiect)
  • Proiect integrat de revitalizare a culoarului Someşului -etapa II – culoar Somes LUNCA (responsabil monitorizare)
  • Modernizare și amenajare Piața Unirii din municipiul Cluj-Napoca – etapa 2 (asistent de proiect)

Conform declarației de avere aferentă anului 2020, Florin Buda are un apartament de 117 mp în Florești, cumpărat prin credit ipotecar, în 2017, împreună cu soția. Are și două credite bancare: unul în valoare de 280.000 lei (scadent în 2047) și unul de 70.000 (scadent în 2025).

Până anul trecut, soția lui Florin Buda apărea angajată la firma lor, Ionuț & Diana Shop SRL-D Florești – asociat unic Diana Mădălina Buda, obiect de activitate comerț cu amănuntul prin standuri, chioșcuri și piețe al altor produse. În 2019 a declarat un profit de 16.800 euro la o cifră de afaceri de 62.300 euro. Anul trecut însă a avut pierderi de 5.400 euro la o cifră de afaceri 8.000 euro.

Unchiul lui, Daniel Buda este unul dintre cei mai bogați politicieni din Cluj. Câștigă bani foarte mulți din funcția de europarlamentar. El mai este și profesor și notar. Anul trecut a obținut 272.515 euro de la Parlamentul European. El a mai câștigat de la Universitatea Babeș Bolyai un salariu de 11.635 euro, iar din serviciile juridice oferite din funcția de notar a obținut peste 170.000 euro.

Lui Buda îi pasă de familia lui. Dovadă este faptul că își împrumută rudele cu bani mulți. De exemplu, lui Ioan Buda i-a împrumutat 450.000 euro și lui Grigore Buda i-a împrumutat 27.000 euro. Și în 2018 el le-a împrumutat importante sume de bani: lui Grigore Buda 270.000 euro și lui Ioan Buda 45.000 euro.