//Finanțatorul CFR, Nelu Varga, așteaptă peste jumătate de milion de lei de la firma unui condamnat penal

Finanțatorul CFR, Nelu Varga, așteaptă peste jumătate de milion de lei de la firma unui condamnat penal

Nelu Varga, finanțatorul echipei de fotbal CFR 1907 Cluj, s-a înscris în tabelul creditorilor din cadrul insolvenței firmei de construcții clujene Napoca SA. Suma pe care Varga o așteaptă de la societatea familiei Bene este de peste jumătate milion de lei. De altfel, Varga a cerut în 7 decembrie anul trecut ca societatea Napoca să intre în insolvență, însă administratorii societății i-o luaseră înainte prin cererea depusă cu două zile înainte.

”La data de 7 decembrie 2021, creditorul Varga Ioan Gheorghe a formulat împotriva debitoarei Societatea DE Construcții Napoca SA o cerere de deschidere a procedurii insolvenței, invocând o creanță în cuantum de 712.726,13 lei, solicitând desemnarea ca practician în insolvență a Asset Recovery” IPURL”, se arată într-o încheiere a Tribunalului Comercial Cluj, instanța care judecă insolvența Napoca SA.

Însă, instanța a decis ca de insolvența acestei societăți să se ocupe CITR, una dintre cele mai controversate firme de insolvență din România.

Ioan Bene

Societatea i-a aparținut lui Ioan Bene, un om de afaceri clujean condamnat penal pentru corupție și ”refugiat” în Italia. Bene este implicat în mai multe dosare penale.

Acum, această firmă este condusă de Dan Canta, fost consilier PSD în administrația județeană și, recent, candidat din partea Pro România pentru un post de consilier local la Cluj Napoca. Clujeanul, care are un cuvânt greu de spus în politica PSD de pe malurile Someșului, ocupă funcția de director general în cadrul firmei ajunsă în pragul falimentului.

Dan Canta

Alexandra Bene, fiica lui Ioan Bene, este director general adjunct la Napoca Construcții SA.

Mai multe detalii despre insolvența și afacerile omului de afaceri clujean puteți citi AICI

Borcea spune că Varga are probleme financiare mari

Nelu Varga, finanțatorul echipei de fotbal CFR 1907 Cluj, întâmpină o serie de probleme financiare în ultima perioadă. 

Potrivit lui  Cristi Borcea, fost acționar al lui Dinamo, patronul echipei de fotbal clujene a pierdut circa 40 de milioane de euro. Varga derulează afaceri în mai multe domenii, inclusiv în construcții. Porecla sa ar fi „Tati de la Diesel”, de pe vremea în care conducea discoteca Diesel.

„Neluţu Varga, care bagă bani la CFR, fac pariu cu voi că e peste 30-40 de milioane de euro în gaură. La Dinamo aveam salarii de 500 de mii de euro, Lobonţ, Tamaş, Marius Niculae. Eu i-am vândut de 2-3 ori. Toţi care au fost la dosar şi m-au chemat. Îi luam gratis şi îi vindeam iar. Că de ce dădeam comision. Aveam comision cu firma lui Becali. Erau aprobate de Consiliul de Administrație. Puteam să dau eu aşa un jucător?”, a declarat Cristi Borcea, conform Realitatea Sportivă.

CFR 1907 Cluj – Campioana României

CFR Cluj e campioana ultimelor patru sezoane în Liga 1. Echipa din Gruia are în palmares șapte asemenea trofee: 2007-2008, 2009-2010, 2011-2012, 2017-2018, 2018-2019, 2019-2020, 2020-2021.