//Rachete rusești în zona Cernăuți la 50 km de România VIDEO

Rachete rusești în zona Cernăuți la 50 km de România VIDEO

În zona Cernăuți, la aproximativ o distanță de 50 de km față de granița cu România, au fost filmate și auzite explodând mai multe rachete. Potrivit presei din zonă, sirenele antiaeriene au fost puse în funcțiune și populația a fost sfătuită să stea în adăposturi. Sistemul de apărare antiaeriană ucrainean s-a declanșat, în zonă fiind auzite mai multe explozii. Până în acest moment, nu există nicio confirmare oficială legată de eventuala doborâre a unei rachete rusești. 

Ieri, sirenele au răsunat la ora 15:40 în toate localitățile din regiune, iar șeful Administrației Militare de Stat Cernăuți, Ruslan Zaparaniuk, a comunicat că spațiul aerian al nordului Bucovinei a fost survolat de câteva rachete rusești. Administrația Militară i-a rugat pe cernăuțeni să nu părăsească adăposturile.

Pe canalele de Telegram din regiunea Cernăuți au fost publicate mai multe clipuri video cu zborul a cel puțin 2 rachete filmate la 50 km de granița cu România. Tot aici a apărut varianta că una dintre rachete ar fi fost doborâtă, dar până în acest moment nu există nicio confirmare oficială în acest sens. Până acum, regiunea Cernăuți a avut cel mai puțin de suferit în războiul ruso-ucrainean.