//Autorul atentatului asupra vicepreședintei Argentinei a fost prins

Autorul atentatului asupra vicepreședintei Argentinei a fost prins

Poliția l-a identificat pe autorul atentatului asupra vieții vicepreședintei Argentinei, Cristina Fernández de Kirchner, în persoana unui bărbat de 35 de ani, Fernando Andres Sabag Montiel. El a fost arestat pentru tentativă de omor. Până în momentul de față nu au fost dezvăluite motivele pentru care arma folosită nu s-a descărcat.

El are antecedente, după ce anul trecut a fost reținut pentru deţinerea unei arme albe de 35 de centimetri lungime.

Potrivit diferitelor surse, Sabag se afla în interiorul unui vehicul fără plăcuța de înmatriculare din spate, ceea ce a atras atenția unui ofițer de poliție din Buenos Aires. Când i s-a cerut documentația mașinii, lui Sabag i-ar fi căzut un cuțit cu o lamă de 35 de centimetri, pe care a pretins că îl poartă ca metodă de autoapărare.

Potrivit presei locale, el lucra într-un „serviciu de transport auto urban și suburban”, lucru care ar întări versiunea încă neverificată că lucrează ca șofer pentru o cunoscută aplicație de transport.

Pistolul cu care a încercat să tragă Fernando Andres Sabag Montiel este un Bersa cal. 32 automat de calibrul 7.65. Pistolul era încărcat cu cinci gloanțe dar, din motive încă necunoscute, nu a tras când Sabag a apăsat pe trăgaci.