//Guvernul maghiar investighează compania Wizz Air

Guvernul maghiar investighează compania Wizz Air

Potrivit unui comunicat oficial, ministerul ungar al Justiţiei derulează o investigație care vizează activitatea companiei aeriene Wizz Air. este verificat numărul mare de plângeri a clienților care reclamă întârzierile, amânările și anulările de zboruri care au afectat și numeroși pasageri români.

Potrivit plângerilor, compania aeriană nu a oferit informaţii şi asistenţă în cazul întârzierilor şi anulărilor de zbor, nu a oferit cazare şi reprogramare, ceea ce a cauzat costuri suplimentare pasagerilor, nu a răspuns la plângerile consumatorilor în termen de 30 de zile şi operează un call center cu tarif ridicat, încălcând astfel legea şi drepturile consumatorilor din Ungaria, se mai arată în comunicat.

Din acest motiv, la iniţiativa Ministerului Justiţiei, a fost lansată o investigaţie pentru protecţia consumatorilor, la Prefectura Budapestei, pentru a proteja drepturile consumatorilor şi familiilor din Ungaria.

Scopul controlului este să detecteze, să stopeze şi să sancţioneze orice posibil comportament ilegal, deoarece toate companiile trebuie să respecte legea, se subliniază în comunicat.