//Cinci localități din Ucraina anexate ilegal de Rusia au fost recucerite

Cinci localități din Ucraina anexate ilegal de Rusia au fost recucerite

Oficialii din Ucraina au anunțat că au fost recucerite cinci localități anexate ilegal de Rusia. Orașele fac parte din regiunea Herson. aici, armata ucraineană duce lupte contraofensive în urma cărora trupe rusești se retrag, informează AFP.

“Forţele armate ale Ucrainei au eliberat încă cinci localităţi în districtul Berislav din regiunea Herson: Novovasîlivka, Novogrigorivka, Nova Kameanka, Trîfonivka, Cervone”, a anunţat preşedinţia ucraineană.

Forţele ucrainene duc de mai multe săptămâni o contraofensivă în această regiune controlată de trupele Moscovei încă din primele săptămâni de război.

După ce s-a lovit de o puternică rezistenţă rusă, armata ucraineană a realizat la începutul lui octombrie recuceriri importante în regiune, în special lângă râul Nipru, la sud de Krivoi Rog, oraş industrial şi oraşul natal al preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski.

În regiune, Kievul a vizat de asemenea de mai multe ori poduri, pentru a perturba aprovizionarea logistică a forţelor ruse.

Regiunea Herson este una dintre cele patru regiuni ale Ucrainei a căror anexare a fost revendicată de Moscova, decizie denunţată de Kiev şi de aliaţii săi occidentali.