//META: Facebook-ul din Europa ar putea fi oprit

META: Facebook-ul din Europa ar putea fi oprit

Potrivit raportului anual făcut de META pentru Autoritatea de Reglementare din SUA (SEC), platformele
Facebook şi Instagram ar putea fi oprite pentru utilizatorii europeni. Motivul survine din faptul că legile europene pentru protecţia datelor nu permit companiei META să păstreze datele europenilor pe servere din SUA, scrie CityAM.

Meta susţine că abilitatea companiei să proceseze datele din diferite ţări este crucială pentru business, atât la nivel operaţional, cât şi pentru vânzarea de reclame, un segment semnificativ din venitul gigantului american. Legile europene pentru protecţia datelor reglementează păstrarea datelor din UE sub jurisdicţia UE.

”Dacă nu vom putea transfera datele între ţările şi regiunile în care operăm, sau dacă suntem restricţionaţi în a transmite date între produsele şi serviciile noastre, ar putea fi afectate atât abilitatea noastră să furnizăm acele servicii, cât şi modul în care am putea furniza acele servicii şi abilitatea noastră să targetăm reclamele. Cel mai probabil, nu vom putea oferi în Europa cele mai importante produse ale noastre, precum Facebook sau Instagram”, a scris Meta în raport.