//Israelul închide plajele în urma unei deversări masive de petrol

Israelul închide plajele în urma unei deversări masive de petrol

Israelul își închide plajele de la Marea Mediterană în urma unei deversări accidentale masive de petrol. Este unul dintre cele mai mari dezastre ecologice.

Activiştii de mediu au început să raporteze apariţia gudronului pe coasta Israelului săptămâna trecută, după o furtună puternică. Poluarea a făcut ravagii în fauna locală, iar Ministerul Agriculturii a stabilit duminică că o balenă( foto) găsită pe o plajă din sudul Israelului a murit din cauza ingerării lichidului negru vâscos, potrivit radioului public israelian.
Autoritatea pentru Natură şi Parcuri din Israel a numit deversarea „unul dintre cele mai grave dezastre ecologice” din istoria ţării.

Ministerele pentru protecţia mediului, sănătate şi interne au emis o declaraţie comună prin care avertizează publicul să nu viziteze ţărmul mediteraneean al ţării, avertizând că „expunerea la gudron poate fi dăunătoare sănătăţii publice”. Premierul israelian Benjamin Netanyahu şi ministrul protecţiei mediului, Gila Gamliel, au vizitat duminică o plajă din oraşul portului sudic Ashdod.
Ministerul pentru protecţia mediului şi activiştii estimează că cel puţin 1.000 de tone de gudron au ajuns pe uscat. Gamliel a declarat presei ebraice că estimează că eliminarea poluării va costa milioane de dolari