//Elliott Broidy, pețitorul lui Dragnea, a fost grațiat

Elliott Broidy, pețitorul lui Dragnea, a fost grațiat

Omul de afaceri american Elliott Broidy a fost grațiat de Donald Trump în ultima zi de mandat. Broidy este personajul care a facilitat întâlnirea dintre Dragnea și oficiali din SUA pentru o afacere cu armata română.

Elliott Broidy

De asemenea, Trump l-a grațiat și pe Steve Bannon, principalul strateg al campaniei care l-a dus în 2016 la Casa Albă. Bannon fusese arestat anul trecut pentru fraudă în urma campaniei de strângere de fonduri pe care a organizat-o împreună cu alte trei persoane, în scopul construirii zidului la graniţa Statelor Unite cu Mexicul.

Alături de Boidy și Bannon, Trump a grațiat miercuri, într-un ultim act de clemență, alte peste 70 de persoane, între care şi Kwame Kilpatrick, fost primar al oraşului Detroit.

Elliott Broidy, fostul fundraiser pentru campania lui Donald Trump și cel care l-a invitat în ianuarie 2017 pe Liviu Dragnea la ceremonia de învestire a președintelui american, a pledat vinovat la acuzația că ar fi luat ilegal bani ca să facă lobby pentru ca administrația Trump să renunțe la investigarea unui scandal de fraudă în centrul căruia se află fondul public de investiții din Malaezia, transmite publicația americană McClatchy.