//Brașov: Scripcaru achitat de judecători

Brașov: Scripcaru achitat de judecători

Fostul edil al municipiului Brașov, George Scripacaru, a fost achitat de magistrații de la Tribunalul Brașov. Potrivit soluției pe scurt, fapta pentru care Scripcariu a fost trimis în judecată de procurori ”nu este prevăzută de legea penală. De asemenea, în opinia judecătorilor, DNA nu a reușit să adune la dosar probe concludente în baza cărora fostul edil să poată fi condamnat.

Scripcaru a fost trimis în judecată de DNA fiind acuzat că a profitat de funcția sa și de influența pe care i-o conferea aceasta, pentru a ascunde faptul că ar fi folosit, în interes propriu, autoturismele Regiei de Transport Brașov.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii, George Scripcaru ar fi încercat să inducă în eroare autoritățile rutiere ca să nu fie sancționat pentru depășirea vitezei legale. Drept urmare, el a cerut conducerii regiei să comunice numele unui alt șofer angajat, în cazul în care i s-ar fi cerut să transmită datele celui care a condus autovehiculul pentru a fi amendat în locul său.

DNA l-a mai acuzat pe Scripcaru că, în calitatea sa de primar și-ar fi exercitat influența reală asupra directorului Regiei Autonome de Transport Brasov și l-ar fi determinat să-și încalce atribuțiile de serviciu și să achiziționeze patru autoturisme marca Skoda Superb care să fie puse la dispoziția Primăriei Brașov și a lui, implicit.

„Scopurile urmărite de edil au fost obținerea unor foloase necuvenite pentru sine, constând în folosința exclusivă a mașinilor respective, dar și neplata costurilor pentru întreținerea/utilizarea acestora (vinietă, asigurarea CASCO, RCA, ITP, revizii și reparații)”, se arată în rechizitoriul DNA citat de luju.ro.