//Doi bombardieri clujeni, extrem de violenți, au scăpat de un proces cu prescripția faptei

Doi bombardieri clujeni, extrem de violenți, au scăpat de un proces cu prescripția faptei

Judecătorii de la Curtea de Apel Cluj i-au scăpat de un dosar penal pe frații Petru și Iosif SZENTGYORGYI în baza prescripției. Faptele din dosar au avut loc în anul 2016. Practic, cei doi frați sunt acuzați că l-au bătut pe Rostaș Paul Dafinel, cunoscut drept ”cuțitarul” din cartierul clujean Mărăști. Disputa între ei a început după ce Rostaș l-a acuzat pe unul dintre cei doi frați că vinde droguri. 

”(…) a existat o stare conflictuală generată în principal de partea civilă care a iniţiat discuţii, pe reţelele sociale şi în cercul de cunoscuţi ai inculpatului, legate de pretinsa comercializare de droguri de către inculpat. Discuţiile au degenerat, ajungându-se la ameninţări reciproce, directe sau prin intermediul unor cunoscuţi, cu acte de violenţă”, arată referatul de trimitere în judecată.

Amenințările au fost puse în practică de frații SZENTGYORGYI. Ei l-au așteptat pe Rostaș în zona cinematografului din cartierul Mărăști și l-au bătut. 

”Inculpatul a abordat-o (pe victimă, n.red.) prin surprindere şi i-a aplicat mai multe lovituri în zona feţei determinând căderea acesteia la pământ şi cauzându-i astfel leziuni fizice care au necesitat pentru vindecare un număr de 23-25 zile de îngrijiri medicale”, arată dosarul.

Ulterior, cei doi frați i-au transmis lui Rostaș o serie de amenințări pentru a se asigura că nu va depune plângere la poliție. 

Szentgyorgyi Petru Ionut este clujeanul care a bătut cu bestialitate o fată. El a fost filmat în timp ce stâlceşte în bătaie o tânără, pe un drum din Dej. Fata este bătută sălbatic de tânăr, lovită cu pumnii şi picioarele, în timp ce îl imploră, în lacrimi, să o ierte şi să se oprească.

Bătăușul este luptator MMA, campion la Kempo.

El este condamnat pentru tentativă de omor după ce, împreună cu alte două persoane (Cornel-Florin Podar și Andrei-Gabriel Goia), au bătut cu bâtele un cioban.

De asemenea, cei doi frați au mai primit o condamnare pentru că au ucis în arestul IPJ Cluj o persoană încarcerată pentru că fusese prinsă la volan sub influența băuturilor alcoolice. 

De asemenea, cei doi frați figurează în mai multe dosare penale pentru trafic de droguri și înșelăciuni prin metoda accidentul.  

Cu toate acestea, cu un cazier atât de încărcat de fapte penale cu violență, judecătorii clujeni au decis să aplice prescripția în acest dosar de amenințare.

Decizia instanței prin care frații SZENTGYORGYI au scăpat de acest proces poate fi accesată AICI