//Ministerul finanțelor publică contractele de peste 5.000 euro

Ministerul finanțelor publică contractele de peste 5.000 euro

Ministerul Finanțelor Publice a realizat o platformă online pe care vor fi postate contractele publice a căror valoare depăsește 5.000 de euro. Platforma publică poate fi accesata AICI.

Claudiu Năsui

„Ministerul economiei publică toate contractele cu statul. În primele zile de mandat am cerut toate contractele încheiate de minister în valoare de peste 5.000 de euro. Ele nu trebuie să rămână doar la ministru, ci trebuie să fie văzute de toţi contribuabilii (…) O platformă în care să fie disponibile absolut toate detaliile din contracte. E o platformă în care informaţia va fie uşor de găsit de oricine este interesat. Această platformă o lansăm azi pentru ministerul economiei”, a anunţat, pe Facebook, ministrul Economiei.

Claudiu Nasui anunţă şi alte măsuri asemănătoare.
„De îndată ce ne putem organiza în minister de sine stătător, vom modifica procedura de lucru astfel încât nicio factură pentru un contract de peste 5.000 de euro să nu mai poată fi făcută dacă contractul nu este deja urcat în această platformă publică. Se zice că la stat un leu din trei este furat sau risipit. Vă las pe dumneavoastră să vedeţi dacă se verifică”, a precizat Nasui.