//O companie din Cluj-Napoca pregătește un fond de un milion de euro

O companie din Cluj-Napoca pregătește un fond de un milion de euro

Oficialii companiei clujene Life is Hard au anunțat că se pregătesc de punerea în circulație a unui fond investițional în valoare de un milion de euro. În spatele acestei afaceri se află compania de insolvență CITR, fondată de Andrei Cionca.

Compania listată la bursă va folosi acest fond pentru a dezvolta un eco-sistem în domeniul asigurărilor și al unor servicii conexe, obiectiv care se va concretiza prin participarea ca acționar în societăți focusate pe digitalizarea serviciilor și aplicarea unor tehnologii noi (Big Data, AI/ML). 

“Pe data de 1 noiembrie 2022, LIH va supune aprobării acționarilor crearea unui fond investițional de 1 milion de euro, denumit LIH Ventures, prin care țintește să dezvolte un eco-sistem pentru domeniul asigurărilor și al unor servicii conexe (ex: mobilitate, călătorie etc). În acest sens, LIH Ventures va intra ca acționar în firme focusate pe digitalizarea serviciilor și aplicarea unor tehnologii noi (Big Data, AI/ML), care permit scalare rapidă. LIH Ventures va dispune inițial de un fond de 1 milion de euro și va funcționa ca vehicul de investiții pre-seed în startup-uri și companii young-growth din Europa de Sud-Est (SEE), cu focus inițial pe România”, a declarat pentru Profit.ro Erik Barna, membru CA LIH și fondator al companiei.

Compania a dezvoltat pentru Primăria Cluj-Napoca aplicația City Parking și a furnizat aceeași soluție și administrației locale din Municipiul Alba Iulia.