//Drum de legătură între Cluj și Bihor prin Munții Apuseni

Drum de legătură între Cluj și Bihor prin Munții Apuseni

Două consilii județene, cele din Cluj și Bihor, vor realiza modernizarea unui drum forestier din Munții Apuseni care va face legătura între cele două județe. Este vorba despre drumului forestier care leagă, prin Apuseni, zona Boga – Padiş din județul Bihor, de zona Doda Pilii – Răchiţele din județul Cluj.

După ce consiliile județene din cele două județe au asfaltat fiecare porțiunile de drum județean ce duc spre zona montană, a rămas un tronson de 10 km de drum forestier, din Padiş până în Ic Ponor.

”Avem acordul de principiu al primăriei Budureasa pentru transferul drumului forestier din proprietatea comunei în cea a Consiliului Județean Bihor, în vederea modernizării. În prima ședință de Consiliu din decembrie vom solicita preluarea terenului. Pe lângă preluarea drumului forestier, care are o lățime de aproximativ 6 metri, mai trebuie să preluăm de la Ministerul Mediului câte 2 metri, de o parte şi de alta a actualului drum forestier, pentru a ajunge la lățimea de 10 metri necesară amenajării drumului județean. Am primit acordul ministerului pentru această procedură şi de săptămâna viitoare vom iniția demersurile necesare.” a spus Ilie Bolojan. președintele CJ Bihor.

„Principala consecință a modernizării acestor drumuri ce leagă Clujul de Bihor va consta în impulsionarea dezvoltării turismului în Munții Apuseni, cu beneficiile de rigoare. Pentru a atinge acest obiectiv, în cadrul proiectului european care a vizat modernizarea infrastructurii de acces în zona turistică Răchiţele – Prislop – Ic Ponor, Consiliul Județean Cluj a reabilitat și modernizat cei aproape 21 de km ai Drumului Județean 108 C”, a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.