//Brașov: Un lider PSD inaugurează o un cabinet stomatologic destinat exclusiv copiilor

Brașov: Un lider PSD inaugurează o un cabinet stomatologic destinat exclusiv copiilor

În Brașov a fost deschisă o clinică dentară destinată exclusiv copiilor. La inaugurarea ei a participat și fostului ministru PSD al Fondurilor Europene, Roxana Mînzatu. afacerea îi aparține medicului stomatolog Gabriela Manolache Moldovan.

Conform acesteia, aparatura care, dincolo de performanţă, este o premieră la nivelul judeţului şi în ce înseamnă design-ul ei – scaune şi chiar freze sub formă de personaje de desene animate – reprezintă o parte semnificativă a investiţiei.

Clinica este dotată cu un computer pentru realizarea de fotografii dentare 3D şi un cabinet de tehnică dentară, urmând ca, pe viitor, în cadrul acesteia să funcţioneze şi unul de psihiatrie, pentru micii pacienţi mai puţin cooperanţi.

Potrivit doctorului Manolache Moldovan, în prezent, şase medici şi cinci asistente se vor ocupa de pacienţi – copii şi adolescenţi.

“Sper că exemplul de investiţie pe care îl prezentaţi azi să dea un imbold actualului guvern să dea drumul celei de a treia ediţii a Start Up Nation. Un serviciu extrem de important pentru comunitate – serviciul stomatologic dedicat copiilor – a primit suport din două programe cu finanţare nerambursabilă pentru strat up-uri, însă, în prezent nu mai avem asemenea oportunităţi de finanţare.(…) Start Up Nation a finanţat multe investiţii de acest gen – stomatologie, asistenţă medicală, radiologie etc – este un mod de ajuta medicina, chiar dacă vorbim de cea privată, şi Start Up Plus, care a fost susţinut din fonduri europene, de asemenea, iată este o oportunitate care generează rezultate concrete, chiar dacă sunt finanţări mici de 30.000-40.000 de euro (…)”, a declarat, cu prilejul inaugurării clinicii, deputatul PSD Roxana Mînzatu.