//Judecătorul Cristi Danileț refuzat să participe la concursul pentru Curtea de Apel Cluj

Judecătorul Cristi Danileț refuzat să participe la concursul pentru Curtea de Apel Cluj

Dosarul de candidura al judecătorului Cristi Danileț pentru ocuparea unui post de judecător la Curtea de Apel Cluj a fost respins. Judecătorul clujean, care are o situație incertă în cadrul Tribunalului Cluj, și-a depus dosarul pentru a se înscrie la concursul de promovare într-o funcție de execuție la instanța superioară. CSM i l-a respins motivând că Danileț nu îndeplinește criteriul de a nu avea o sancțiune disciplinară în ultimii trei ani.

Se altfel, sancțiunile disciplinare, în opinia multora abuzive, l-au adus pe judecătorul Cristi Danileț de a fi exclus din magistratură, motiv pentru care se și judecă. La mijlocul acestei luni, Transilvania Press a publicat un articol despre cum procesul magistratului a fost pasat între instanțe până să ajungă la Curtea de Apel Alba Iulia.

Judecătorul Cristi Danileț a fost exclus din magistratură deoarece a ”recidivat” postând pe Tik-Tok mai multe filmulețe cu aspecte din viața lui privată care nu au avut ca urmare discreditarea magsitratului sau a profesiei.

Cazul excluderii din magistratură a judecătorului clujean Cristi Danileț ajunge la Comisia de la Veneția. Acest demers, de sesizare a comisiei, a fost inițiat de reprezentanții USR care, în subsidiar, cer emiterea unui punct de vedere și în privința proiectului de desfiinţare a Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ) Mai multe detalii despre cum a ajuns sesizarea la Comisia de la Veneția pot fi citite AICI.