//Clujul îl pasează pe Danileț la Alba Iulia

Clujul îl pasează pe Danileț la Alba Iulia

Ca într-un meci de fotbal, dosarul judecătorului Cristi Danileț a fost pasat la Curtea de Apel Alba Iulia. Decizia a venit după ce judecarea contestației la decizia de excludere din magistratură a fost jonglată între Curtea de Apel Cluj și Înalta Curte de Casație și Justiție. Iar aceste pase între instanțe au loc în timp ce pe tușă se ”încălzește” o plângere făcută de USR la Comisia de la Veneția în care este sesizat cazul de încălcare a independenței magistraților.

 Scoate cauza de pe rol. Dispune trimiterea dosarului înregistrat sub numărul 85/1/2022 al Curţii de Apel Cluj (fostul dosar nr. 932/33/2021 al Curţii de Apel Cluj) la Curtea de Apel Alba-Iulia.

arată încheierea instanței

Transilvania Press a prezentat că, în timp ce dosarul judecătorului Danileț este pasat, ca un cartof fierbinte, între Curtea de Apel Cluj și ÎCCJ, magistratul este suspendat din magistratură fără a se ține seama de prezumția de nevinovăție de care beneficiază, în mod normal, oricine ajunge în fața instanței.

Judecătorul Cristi Danileț a fost exclus din magistratură deoarece a ”recidivat” postând pe Tik-Tok mai multe filmulețe cu aspecte din viața lui privată care nu au avut ca urmare discreditarea magsitratului sau a profesiei.

Cazul excluderii din magistratură a judecătorului clujean Cristi Danileț ajunge la Comisia de la Veneția. Acest demers, de sesizare a comisiei, a fost inițiat de reprezentanții USR care, în subsidiar, cer emiterea unui punct de vedere și în privința proiectului de desfiinţare a Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ) Mai multe detalii despre cum a ajuns sesizarea la Comisia de la Veneția pot fi citite AICI.