//Brusc, medicul care l-a tratat pe Navalnîi a murit

Brusc, medicul care l-a tratat pe Navalnîi a murit

Fulgerător, Serghei Maksimişin (55 ani), medicul care tratat pe Alexei Navalnîi, opozantul lui Putin, a murit ieri. Oficialii de la Moscova nu au dat nicio explicație în legătură cu decesul subit al medicului. El era unul dintre şefii spitalului de urgenţă din Omsk.


“Cu regret, vă informăm că medicul şef-adjunct al secţiei de anestezie şi resuscitare a spitalului de urgenţă №1, asistent în cadrul Universităţii de Medicină din Omsk, doctor în ştiinţe medicale, Maksimişin Serghei Valentinovici a murit brusc”, se arată în comunicatul spitalului, citat de CNN. În mesajul publicat de aceştia nu se arată spune nimic despre cauzele decesului.

Navalnîi a fost internat iniţial în spitalul din Omsk pe 20 august, după ce s-a simţit rău ca urmare a expunerii la Novichok în timp ce se afla într-un avion care se îndrepta din Siberia către Moscova. Avionul a aterizat de urgenţă în Omsk.
Navalnîi a fost pus într-o comă indusă medical şi apoi transferat la un spital din Berlin, unde a petrecut cinci luni recuperându-se după otrăvire. După ce s-a întors în Rusia, a fost trimis la închisoare sub acuzaţia de încălcare a condiţiilor de probaţiune ale unei sentinţe anterioare.


Leonid Volkov, şeful de cabinet al lui Navalnîi, a confirmat că Maksimişin a fost unul dintre medicii care l-au tratat pe liderul opoziţiei.

“Serghei Maksimişin a fost şeful departamentului care l-a tratat pe Alexei Navalnîi şi a fost responsabil cu tratamentul său – în special coma sa indusă medical”, a declarat Volkov pentru CNN.
“Sistemul de îngrijire a sănătăţii din Rusia este foarte slab şi nu este neobişnuit ca medicii de vârsta lui să moară brusc. Mă îndoiesc că vor exista investigaţii în legătură cu moartea sa”, a continuat Volkov.