//Bilanțul celor mai tragice accidente din 2020

Bilanțul celor mai tragice accidente din 2020

Transilvania Press vă prezintă bilanțul celor mai tragice accidente care au avut loc pe parecursul anului 2020.

IANUARIE
2. – Un avion militar având la bord judecători şi persoane rănite s-a prăbuşit în regiunea Darfur din vestul Sudanului. 18 persoane au murit: 7 membri ai echipajului, 3 judecători şi 8 civili, dintre care 4 copii.
8. – Un avion Boeing 737 al companiei Ukraine International Airlines, având la bord 180 de pasageri şi membri ai echipajului, s-a prăbuşit la scurt timp după decolarea de pe aeroportul Imam Khomeini din Teheran din cauza unei defecţiuni. Toţi pasagerii şi membrii echipajului au murit.


9. – 19 persoane au murit şi alte 24 au fost rănite în Iran, după ce autocarul în care se aflau a ieşit de pe şosea într-o zonă muntoasă. Accidentul s-a produs în regiunea Savadkuh, situată la circa 150 de km nord-est de Teheran, în provincia Mazandaran, după ce frânele autocarului au cedat.

FEBRUARIE
10. – Unsprezece persoane au murit şi alte zece au fost rănite în ciocnirea dintre două autovehicule care s-a produs pe o şosea din sudul Egiptului.
14. – Cincisprezece copii au murit într-un incendiu declanşat la Orfelinatul din Kenscoff din Haiti.
28. – 14 persoane au murit în Pakistan, după ce un tren a lovit un autobuz în provincia Sindh, din sudul ţării.

MARTIE
7. – 32 de persoane au murit într-un accident rutier provocat de un carambolaj în care au fost implicate un camion-cisternă şi două autocare, pe un drum care făcea legătura între capitala siriană Damasc şi provincia Homs (nord-vest).
9. – 21 de persoane au murit după ce un autobuz cu pasageri a căzut într-un râu într-o regiune din nordul Pakistanului la graniţa cu China.
– 35 de persoane, printre care femei şi copii, au fost ucişi şi alţii răniţi grav într-un accident rutier la Kintampo, în centrul statului Ghana.
26. – Optsprezece persoane au fost ucise într-un accident rutier în Egipt când un camion a intrat cu viteză în mai multe maşini oprite la sud de capitala Cairo.

APRILIE
4. – 11 persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte patru au fost rănite, în urma unei explozii accidentale într-o mină de cărbune din municipalitatea Cucunuba, în centrul Columbiei.
29. – 25 de oameni au murit şi şapte au fost răniţi într-un incendiu izbucnit pe un şantier din Coreea de Sud.

MAI
6. – 12 persoane au fost rănite într-un incendiu masiv care a cuprins un zgârie-nori din Emiratele Arabe Unite. Focul a izbucnit, în cursul serii de 5 mai, din motive necunoscute încă, la turnul Abbco din oraşul Sharjah, o clădire rezidenţială cu 48 de etaje. O faţadă a clădirii a fost aproape complet distrusă.

IUNIE
30. – Optsprezece persoane au murit în nordul Teheranului, într-o explozie puternică urmată de un incendiu, la clinica Sina Athar, ce a provocat, de asemenea, daune clădirilor din jur, nori groşi de fum acoperind cerul.

IULIE
7. – 21 de persoane şi-au pierdut viaţa şi 15 au fost rănite în sud-vestul Chinei după ce un autobuz a plonjat într-un lac artificial în provincia Guizhou.
27. – 15 persoane au fost ucise şi alte zeci rănite, după ce un autobuz s-a răsturnat într-o prăpastie în apropiere de Phong Nha-Ke Bang, un popular parc naţional din centrul Vietnamului.
28. – 22 de persoane şi-au pierdut viaţa şi 21 au fost rănite, dintre care şapte în stare gravă, într-o coliziune dintre un microbuz şi un camion în sudul Mali.

AUGUST
8. – Zece oameni au murit într-un incendiu izbucnit într-un bloc de locuinţe din estul Republicii Cehe. Incendiul s-a declanşat la etajul 11 al blocului din Bohumin, aproape de graniţa cu Polonia.
29. – 17 persoane au murit în China, după prăbuşirea unui imobil în care se afla un restaurant. Evenimentul s-a produs la Xiangfen, în provincia Shanxi.

SEPTEMBRIE
9. – 20 de persoane au fost rănite, dintre care patru, grav, după ce o garnitură de pasageri s-a ciocnit cu un vehicul feroviar pentru diagnosticarea şi repararea căilor ferate în Cehia. Coliziunea a avut loc la Kdyne, în districtul Domazlice din vestul ţării, aproape de graniţa cu Germania.
25. – 20 de persoane, printre care studenţi ai unei şcoli militare, şi-au pierdut viaţa şi alte două au fost grav rănite în urma prăbuşirii unui avion militar în apropiere de Harkov, în estul Ucrainei. Avionul implicat în accident era o aeronavă militară de tip Antonov An-26.
27. – 16 mineri au murit într-o mină de cărbune din sud-vestul Chinei din cauza unei scurgeri de gaz. Incidentul s-a produs în exploatarea minieră Songzao, situată în municipalitatea Chongqing (sud-vest), o metropolă aflată la aproximativ 1.800 de kilometri de Beijing.

OCTOMBRIE
9. – 88 de persoane au fost spitalizate după ce un bloc de apartamente cu 33 de etaje a luat foc în oraşul sud-coreean Ulsan.
11. – 18 oameni au murit şi 29 au fost răniţi în coliziunea dintre un tren şi un autobuz de pasageri la est de Bangkok. Accidentul s-a produs în staţia Khlong Khwaeng Klan din provincia Chachoengsao.

NOIEMBRIE
25. – O coliziune între un camion şi un autocar a provocat moartea a cel puţin 37 de persoane şi rănirea altor 15, în sud-estul Braziliei.

DECEMBRIE
4. – 14 persoane au murit în Brazilia după ce un autocar care transporta 40 de pasageri a căzut de pe un viaduct numit Ponte Torta. Accidentul a avut loc în apropierea localităţii Joao Monlevade, în statul Minas Gerais (sud-est).


5. – 18 mineri au murit în China din cauza unei scurgeri de gaz în mina Diaoshuidong, din apropiere de oraşul Chongqing.
14. – 15 persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte două au fost grav rănite în urma unui accident rutier care a avut loc în districtul central Manyoni din regiunea Singida din Tanzania.
15. – Unsprezece persoane în vârstă cu probleme de mobilitate au murit într-un incendiu la un cămin de bătrâni în regiunea rusă Başkortostan din munţii Urali.