//Brașov: Primăria Făgăraș a scos la licitație centura orașului

Brașov: Primăria Făgăraș a scos la licitație centura orașului

Primăria Municipiului Făgăraș a scos la licitație proiectul de construire al centurii ocolitoare pentru oraș. Valoarea proiectului a fost estimată la peste 47 milioane lei.

Administrația intenționează ca acest proiect să fie finalizat până în luna martie 2023. Varianta de ocolire se desprinde din DN 1 la km 232+324 și se închide în DN 1 la km 236+820. Lungimea variantei de ocolire este de 5.951 m. Viteza de proiectare se încadrează în 50 km/h și 80 km/h.  Legătura rutieră cu DN 1 este asigurată prin realizarea a două intersecții giratorii. De asemenea, aceasta va avea 2 benzi de circulație cu lățimea de 3.50 m încadrată de acostamente cu lățimea de 1.00 m.

Platforma drumului va fi de 9.00 m. Între km 1+220 și km 4+760 platforma drumului va fi de minim 10 m prin adăugarea unui metru pentru montarea parapetului de siguranță pe partea stângă a variantei de ocolire.

Termenul – limită pentru depunerea ofertelor este 15 decembrie 2020, conform informațiilor din SEAP. Potrivit unor informații apărute pe forumul Asociației Pro Infrastructură, centura ar urma să fie construită pe partea de nord, în locul unui drum “industrial”, folosit oricum în prezent pentru traficul greu. Rămâne de văzut dacă și când va fi construită partea de sud a Centurii Făgăraș, adică tronsonul care ar urma să facă parte din Autostrada Sibiu – Făgăraș – Brașov – Bacău (A13).