//Universitatea Babeș Bolyai cumpără un hotel de la un fost șef în PSD Cluj-Napoca

Universitatea Babeș Bolyai cumpără un hotel de la un fost șef în PSD Cluj-Napoca

Universitatea Babeș-Bolyai cumpără hotelul Onix de la omul de afaceri Augustin Baciu, fost șef în PSD Cluj Napoca. Potrivit purtătorului de cuvânt al UBB, investiția va fi de aproximativ 4,5 milioane euro. Este al treilea hotel pe care UBB îl cumpără în ultimul timp.

„Achiziția este în fază finală, noi sperăm să o semnăm în faza imediat următoare. Au fost obținute toate aprobările de la minister și așteptăm să se semneze. Achiziția aceasta este propusă pentru FSPAC și Facultatea de Sociologie”, a declarat pentru monitorulcj.ro Laura Irimieș, purtător de cuvânt al UBB.

Potrivit ultimului bilanț, hotelul a avut un profit de 50.000 lei anul trecut, cu mult mai mic față de ultimii ani de activitate. Îi aparține lui Augustin Baciu, fost vicepreședinte la PSD Cluj-Napoca care a mai încercat să vândă. Anterior ceruse 11 milioane de euro, dar nimeni nu a fost interesat de afacere.

Hotel Onix din Cluj-Napoca este alcătuit din 2 corpuri clasificate la 3 stele, respectiv 4 stele, cu o capacitate de 64 de camere.

În 2013, UBB a mai cumpărat Hotelul Topaz cu 1,3 milioane euro, iar anul trecut a cumpărat hotelului de 5 stele Opera Plaza cu 40 milioane euro.