//Sibiu: Scandal pe taxa de salubrizare

Sibiu: Scandal pe taxa de salubrizare

PSD-iștii sibieni au anunțat, printr-un comunicat, că nu vor vota Regulamentul de Taxă Specială de Salubrizare.

„În calitate de consilieri locali, NU VOM VOTA Regulamentul de Taxă Specială de Salubrizare, propus spre dezbatere publică sibienilor, urmând a fi ulterior supus aprobării în ședința ordinară de Consiliu Local din această lună.

Acest regulament presupune majorarea de până la trei ori a texei de salubrizare pentru familiile formate din una sau două persoane, lucru inadmisibil și nejustificat. Vom veni, în schimb, cu soluții viabile, care să nu împovăreze prea mult cetățenii.

Menționăm faptul că noi, consilierii locali ai celor patru formațiuni politice reprezentate în Consiliul Local (PNL, FDGR, USR și PSD) împreună cu primarul în funcție, am fost de acord cu punerea în dezbatere publică a variantei de calcul a taxei de salubrizare raportat la numărul de imobile din municipiul Sibiu (cea mai avantajoasă variantă pentru cetățeni, din cele două propuse), nicidecum cu aprobarea acesteia”, a anunţat Cătălin Stanciu, unul dintre liderii PSD Sibiu.

Consilierii locali socio-democraţi urmează să înainteze o propunere colegilor din FDGR şi PNL cu privire la „cele două partide care au majoritate în Consiliul Local și formează și executivul Primăriei Sibiu prin cei doi viceprimari aleși, să voteze împotriva acestui Regulament prezentat în forma actuală și să își asume, împreună cu noi, consecințele acestei decizii, respectiv avertisment și amendă din partea Gărzii de Mediu (suportată din buzunarele celor aleși) pentru neaplicarea până la finele anului trecut a Legislației în vigoare în ceea ce privește gestionarea deșeurilor”, a mai spus Cătălin Stanciu.

Identificarea unei soluţii viabile, cerinţă absolut necesară

Potrivit acestuia, în următoarea perioadă consilierii locali ai PSD vor prezenta o propunere cu scopul de a realiza calcularea coretă a taxei de salubrizare într-un mod în care să fie în interesul oamenilor şi care să acopere cheltuielile necesare pentru operare.

„Trebuie, în schimb, să găsim o soluție viabilă și aplicabilă, care să fie în avantajul și în sprijinul cetățenilor. În acest sens, noi, consilierii locali ai PSD, vom prezenta în cel mai scurt timp o propunere pentru o calculare corectă a taxei de salubrizare, o variantă de calcul în interesul cetățenilor care să acopere și cheltuielile de operare”, a concluzionat Cătălin Stanciu.