//Administrația clujeană condusă de PNL-istii Tișe și Boc, atribuie contracte de peste 30 milioane lei firmelor conectate la liberali

Administrația clujeană condusă de PNL-istii Tișe și Boc, atribuie contracte de peste 30 milioane lei firmelor conectate la liberali

La începutul lunii trecute, Consiliul Județean ( CJ ) Cluj a atribuit un contract în valoare de peste 11,9 milioane lei către două societăți conectate la PNL. Conducerea administrației județene clujene este ocupată de Alin Tișe, unul dintre oamenii ”cheie” din PNL Cluj.

În data de 6 octombrie 2022, CJ Cluj a semnat contractul de proiectare și execuție lucrări denumit ”Amenajarea unui sistem de ventilare mecanică, filtrare și tratare a aerului în Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj-Napoca” cu societățile SKYLINE ENGINEERING și CUBICON INVEST. Valoarea contractului este de 11.974.723 lei, fără TVA.

La licitația organizată de administrația județeană clujeană s-au înscris patru oferte: una a fost declarată inacceptabilă, alte două au fost retrase, astfel că pentru atribuirea contractului a rămas doar oferta celor două societăți enunțate anterior.

Destul de convenabil!

Mai ales pentru că în cazul acestei licitații rezultatul ei coincide cu cel al unei alte proceduri organizate în luna septembrie de CJ Cluj pentru realizarea unui sistem similar necesar Spitalului de Pneumoftiziologie din Cluj-Napoca. Ne referim la contractul ”Proiectare și execuție lucrări de modernizare a infrastructurii de fluide medicale, electrice, de ventilare și tratarea aerului la Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie ,,Leon Daniello” Cluj-Napoca”, în valoare de 7.403.861 lei, fără TVA. La procedura respectivă s-a înscris doar oferta celor două firme. Astfel că a fost declarată câștigătoare!

Tot în luna septembrie, CJ Cluj a atribuit licitația ”Proiectare și execuție pentru reabilitare, extindere, modernizare instalații electrice, de ventilare și tratare a aerului, fluide medicale, sistem de detectare, semnalizare, alarmare la incendiu, sistem de detecție, semnalizare și alarmare în cazul depășirii concentrației maxime de oxigen la Spitalul Clinic de Recuperare din Cluj-Napoca”, în valoare de 9.997.598 lei, fără TVA, firmelor SKYLINE ENGINEERING și CUBICON INVEST.

Culmea, și la această licitație doar cele două firme au depus oferte și, implicit au câștigat contractul.

În cursul acestui an, Primăria Cluj-Napoca, condusă de Emil Boc (PNL) taman nașul lui Alin Tișe (PNL) a atribuit firmei SKYLINE ENGINEERING contractul ”MODERNIZARE STATII PENTRU TRANSPORTUL IN COMUN-PENTRU ZONA PIATA GARII, DIN MUNICIPIUL CLUJ-NAPOCA” în valoare de 640.084 lei, fără TVA.

Înainte de semnarea acestui contract, Primăria Cluj-Napoca a cumpărat de la firma SKYLINE ENGINEERING ”33 de unități inteligente de colectare selectivă a deseurilor stradale in spatiile publice” cu suma de 713.460 lei, fără TVA.

Însumate, aceste contracte valorează peste 30,7 milioane lei, fără TVA. Suma a fost câștigată de pe urma a doar două instituții conduse de doi liberali clujeni de marcă!

Însă nu e totul!

Firma SKYLINE a mai câștigat în cursul acestui an un contract în valoare de 4.197.649 lei, fără TVA, pentru lucrări la sediul Poștei Centrale din Cluj Napoca. Instituție condusă de liberalul Florin Gliga.

Contractul ”Refacere fatade, reparatii invelitoare, inlocuire tamplarie exterioara, modernizare instalatie electrica la sediul Sucursalei Cluj/OJP Cluj” a fost câștigat de firmele ADDCONCEPT și SKYLINE ENGINEERING pentru suma de 4.197.649 lei, fără TVA. De altfel, oferta celor două firme a fost singura depusă în cadrul licitației.

Cine sunt patronii firmelor norocoase

Firma SKYLINE ENGINEERING le aparține lui Stoica Doru Mugurel, acționar majoritar, Savu Cornel Calin și Borz Cosmin Alin, iar societatea ADDCONCEP îi aparține lui Petrus Adrian Viorel.

Dacă Gliga face parte din PNL Cluj, patronul de la Skylinne este un fost consilier local clujean care face parte din același partid cu șeful filielei clujene a Poștei Române.

Proiectantul lucrărilor de instalații electrice este firma DAS ENGINEERING GRUP S.R.L din Cluj Napoca care îi aparține Alexandrei Stoica. Ea este șefa organizației de femei a liberalilor clujeni și, potrivit informațiilor apărute în presa locală, are o relație sentimentală cu Florin Gliga. În declarația lui de avere, Gliga a declarat un împrumut de 350.000 lei scadent în 2023 luat de la Alexandra Vasilica Stoica.

Patronul firmei SKYLINE ENGINEERING, Doru Stoica, a fost asociat și la firma Das Engineering, unde acum apare ca asociat unic Alexandra Stoica, președinta Organizației de Femei a PNL Cluj-Napoca.

Proprietarul Cubicon Invest este profesorul UTCN, Cristian Cuceu, și el un cadru didactic cu înclinații liberale. Firma s-a ocupat de contractul de proiectare a Spitalului de Boli Respiratorii din Iași și cel pentru proiectarea Institutului Regional de Medicină Cardiovasculară (IRMC) din Miroslava.

În Cluj-Napoca firma s-a ocupatde renovarea unui apartament al Primăriei Cluj Napoca care are o suprafață de 130 de mp. Suma cerută de Cubicon a fost de 130.000 de euro doar pentru lucrările de renovare.