//Comisia SRI, condusă de un pădurar, întârzie numirea primei femei în funcția de Preect al Clujului

Comisia SRI, condusă de un pădurar, întârzie numirea primei femei în funcția de Preect al Clujului

Săptămâna trecută, Guvernul ar fi trebuit să emită o hotărâre prin care numirea Irinei Munteanu în funcția de Prefect al Clujului să devină oficială. Ea ar urma să devină prima femeie care ocupă funcția de Prefect al Clujului. Potrivit unor surse politice, hotărârea privitoarea la numirea ei în funcție este întârziată de Comisia SRI, care încă nu a dat un aviz pozitiv.

În mod normal, hotărârea de guvern ar fi trebuit să apară pe lista proiectelor care au fost adoptate în data de 16 februarie, dar ea nu a mai apărut. Lista proiectelor poate fi consultată aici.

Comisia SRI este condusă de Chirteş Ioan-Cristian, senator care face parte din același partid cu Irina Munteanu. Senatorul care conduce comisia SRI este din Mureș și are profesia de… pădurar.

Cristian Chirtes

A fost deputat în legislatura 2012 – 2016 și este absolventul unui liceu și a unei facultăți din domeniul silviculturii. Fără nicio legătură cu activitatea anterioară, el are un masterat în „Bănci şi pieţe de capital” la Universitatea Babey-Balyai din Cluj-Napoca și apoi cursurile Universității Naţionale de Apărare „Carol I” – Colegiul Naţional de Apărare.

În ceea ce privește experiența de muncă, Chirteș a fost inginer silvic în mai multe direcții din țară, director al Romsilva și vicepreședinte al CJ Mureș.

Irina Munteanu a fost director în Primăria Câmpia Turzii, înainte de a ajunge la Prefectură, conducând Direcția de Relații cu Comunitatea, scrie turdanews.ro.

Irina Munteanu va fi al doilea prefect care ajunge pe post având în spate Primăria Câmpia Turzii, după ce și fostul prefect Mircea Abrudean a ajuns în funcția din postura de angajat al administrației locale din Câmpia Turzii.

Irina Munteanu este licențiată în asistență socială la Universitatea „Babes-Bolyai”, Facultatea de Sociologie și Asistență Socială, Cluj-Napoca. De asemenea, a urmat studii postuniversitare de specializare – Formare de Directori de Servicii Sociale.