//Sibianul Radu Szekely (USR-PLUS) propus pentru o funcție de secretar de stat

Sibianul Radu Szekely (USR-PLUS) propus pentru o funcție de secretar de stat

USR-istul sibian Radu Szekely a fost propus pentru a ocupa funcția de secretar de stat în cadrul Ministerului Educației.

Radu Szekely este fondatorul Şcolii Finlandeze de la Sibiu cu o experienţă de peste 20 de ani în educaţie, din care 15 ani în sistemul de educaţie finlandez. Experienţa în educaţie a dobândit-o atât la firul ierbii, cât şi la nivel de elaborare şi evaluare de politici educaţionale. Din 2007 este expert consultant al Comisiei Europene, atât în domeniul Educaţie şi Cultură, cât şi Tineret şi Cercetare.

Orientat spre o educaţie modernă, Radu Szekely îşi doreşte să aducă un suflu nou şi reformator în procesul educaţional din România: “Experienţa mea în gestionarea şi evaluarea de proiecte educaţionale la nivel european poate fi cel mai eficient valorificată prin atribuţii în implementarea programelor finanţate din fonduri europene. Experienţa – dobândită în Finlanda – în promovarea şi implementarea de politici publice care să promoveze egalitatea de şanse, echitatea, şi să combată discriminarea poate fi benefică în promovarea unor programe la nivel naţional, inclusiv cu finanţare europeană, care să urmărească eliminarea diferenţelor majore ce există între şcoli din diverse medii în România. Deopotrivă, experienţa mea directă în educaţie privată în România poate ajuta la deschiderea reală a sistemului de învăţământ către mediul privat. De asemenea, experienţa în formarea iniţială şi continuă a cadrelor didactice ar putea ajuta la implementarea unor măsuri de modernizare şi eficientizare a carierei didactice. În sfârşit, activitatea desfăşurată de-a lungul anilor în domeniul învăţământului profesional şi tehnic, formare iniţială şi continuă, mi-ar permite să contribui la modernizarea acestui domeniu şi la revizuirea modului în care aceste rute educaţionale sunt integrate în contextul larg al educaţiei pe tot parcursul vieţii”, a declarat Radu Szekely.

Alianţa USR PLUS propune noi secretari de stat şi subsecretari de stat pentru poziţiile care îi revin în cadrul ministerelor în urma negocierilor din coaliţia de guvernare.

Iulia Popovici – Secretar de stat Ministerul Culturii
Radu Szekely – Secretar de stat Ministerul Educaţiei
Adrian-Ştefan Cârstea – Secretar de stat Ministerul Sportului şi Tineretului
Vlad Sinca – Secretar de stat Ministerul Energiei
Mihai Sandu – subsecretar de stat Ministerul Afacerilor Externe