//Judecătorul fanion #rezist, Cristi Danileț, rămâne cu sancțiunea disciplinară

Judecătorul fanion #rezist, Cristi Danileț, rămâne cu sancțiunea disciplinară

Judecătorul Cristi Danileț, de la Tribunalul Cluj, a pierdut procesul în care a contestat sancțiunea disciplinară primită. Astfel, pentru o perioadă de timp, el nu va mai putea avansa în funcție.

Potrivit soluției pe scurt emise de Înalta Curte de Casație și Justiție în data de 14 decembrie 2020 , din dosarul dosar 3089/1/2020, s-a hotărâr respingerea contestației ca nefondată.

“Minuta deciziei civile nr. 262. Respinge, ca nefondata, contestatia in anulare formulata de Danilet Vasilica-Cristi impotriva deciziei civile nr. 62 din 18 mai 2020, pronuntata de Inalta Curte de Casatie si Justitie – Completul de 5 judecatori, in dosarul nr. 3378/1/2019. Definitiva. Pronuntata in sedinta publica din 14 decembrie 2020”.

Potrivit art. 44 alin. (1) din Legea 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor: “Pot participa la concursul de promovare pe loc, in gradul profesional imediat superior, judecatorii si procurorii care au avut calificativul ”foarte bine” la ultima evaluare, nu au fost sanctionati disciplinar in ultimii 3 ani”.

Magistratul, cunoscut ca fiind una dintre emblemele mișcării #rezist, a fost sanctionat disciplinar in 7 mai 2019, de Sectia pentru judecatori a CSM in materie disciplinara, cu diminuarea indemnizatiei de incadrare lunare brute cu 5% pe o perioada de 2 luni pentru comiterea abaterii disciplinare prevazute de art. 99 lit. a) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, constand in “manifestari care aduc atingere onoarei sau probitatii profesionale ori prestigiului justitiei, savarsite in afara exercitarii atributiilor de serviciu”. Sanctiunea a fost cauzata de o postare pe Facebook a lui Danilet, referitoare la iesirea Armatei in strada impotriva partidelor de guvernament