//Deținutul Spiderman pleacă de la Tribunalul Cluj

Deținutul Spiderman pleacă de la Tribunalul Cluj

Ibram Manet, un deținut supranumit Spiderman, se plimbă de câteva luni prin instanțele din Transilvania. După ce a făcut un popas pe la Tribunalul Alba, a ajuns la Tribunalul Cluj, unde a dat în judecată Penitenciarul Oradea, unde a fost, inițial, încarcerat. Judecătorii clujeni i-au respins cererea de chemare în judecată și au declinat-o către instanța din Oradea pe motiv de competență.

 Admite excepţia necompetenţei materiale a Tribunalului Cluj şi în consecinţă: Declină competenţa de soluţionare a cererii de asigurare dovezi, formulată de reclamantul IBRAM MANET – …, deţinut în Penitenciarul Oradea în contradictoriu cu pârâtul PENITENCIARUL ORADEA, cu sediul în …, în favoarea Tribunalului Bihor. Fără cale de atac. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei azi, 03.02.2022.

arată soluția pe scurt a instanței.

Manet cere 2.000.000 de lei de la trei magistrați de pe raza Curții de Apel Oradea: Ioan Marian Racolţa, judecător la Judecătoria Oradea, Aurel Sebastian Vălean, procuror general al Parchetului Curţii de Apel Oradea și Adrian ionel Sferlea, procuror la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Oradea.

El a primit porecla de Spiderman în 2006, după ce s-a urcat pe acoperișul Penitenciarului Oradea și a amenințat că se aruncă.

Atunci era la pușcăruie de aproximativ cinci ani, executând o condamnare de opt ani pentru tâlharie și furt calificat.

Ibram Manet i-a acuzat pe gardieni că l-au bătut, la dispoziția comandantului penitenciarului Ioan Ilea și că l-au legat de mai multe ori cu lanțuri de patul din celulă.

Deținutul a cerut atunci să discute cu procurorul țef al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor Șerban Blaj, dar în momentul în care acesta a apărut, Ibram a refuzat dialogul, motivând că “Blaj este corupt”.

În decursul anilor, Manet a avut mai multe tentative de suicid, sau acte de violență prin sălile de judecată.