//USR-PLUS cere verificarea înșurubatului politic de la Apele Române Cluj

USR-PLUS cere verificarea înșurubatului politic de la Apele Române Cluj

Reprezentanții USR-PLUS Cluj cer ca Ministrul Mediului să adopte o poziție tranșantă în ceea ce privește poluarea Someșului Mic de Compania de Apă Someș SA. De asemenea se cere ca ministerul să ia o poziție vizavi de dezvăluirile Sindicatului Mureșul din Apele Române, cu privire la acțiunile directorului Administrației Bazinale Someș-Tisa (ABAST), OVIDIU VIȘAN, de abuz asupra asupra unei angajate. 

În plus, Alianta USR PLUS solicită Ministrului Mediului, Apelor și Padurilor, Barna Tanczos, trimiterea Corpului de Control al ministerului pentru verificarea modului în care OVIDIU VIȘAN a gestionat deversarea ilegală efectuată de Compania de Apă Someș pe parcursul lunii decembrie 2020.

“Ca urmare a lipsei de experiență în domeniu și a obedienței pe linie politică, OVIDIU VIȘAN a încercat ascunderea acestei deversări în loc să o stopeze și să diminueze efectele acesteia. Alianța USR PLUS, prin programul de guvernare, dorește profesionalizarea conducerilor instituțiilor publice, a regiilor și societăților la care statul este acționar majoritar, a deconcentratelor și a tot ce ține de administrația publică locală. Numirea prin concurs desfășurat transparent, fără influență politică este singura modalitate de a rezolva situații similare celei semnalate acum”, se arată într-un comunicat de presă.

“Prin documentul înaintat, USR PLUS vrea să fie informat dacă OVIDIU VIȘAN a solicitat HIDROELECTRICA creșterea volumului de apă pe râul Someș pentru creșterea gradului de diluție a materiei fecale deversate de către Compania de Apă Someș, numărul controalelor efectuate sub mandatul lui OVIDIU CRIȘAN și ce sancțiuni au fost aplicate Companiei de Apă Someș, in condițiile în care deversarea materialelor fecale fară a fi trecute prin stația de epurare este o practica frecventă a companiei clujene”, adaugă cei de la USR PLUS Cluj.

Reprezentanții USR PLUS i-au cerut și Președintelui Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe,  să le comunice când a avut loc ultimul control la Compania de Apă Someș și să pună la dispoziție raportul de control.