//Un primar a decis să îi înlocuiască pe polițiștii locali cu camere de supraveghere

Un primar a decis să îi înlocuiască pe polițiștii locali cu camere de supraveghere

Mihai Irimie, primarul din Șoimuș (jud. Hunedoara) a a desființat poliția locală și a realizat că a făcut o economie de 400.000 lei la bugetul public. Polițiștii locali vor fi înlocuiți cu camere de supraveghere care costă aproximativ 60.000 lei. El susține că decizia de a iniția acest proiect de hotărâre de consiliu a venit în urma consultării populației.

„Am considerat că, având secție de poliție națională pe raza comunei nu mai era necesară existența poliției locale. Sumele rămase de la salariile acestor angajați vor fi folosite pentru cofinanțarea proiectelor pe care le avem derulare și care urmează să fie accesate. Cu alte cuvinte, vor merge în investiții pentru dezvoltarea comunității”, a spus primarul comunei Șoimuș, Mihai Gabriel Irimie, într-o postare pe pagina de socializare.

Primăria comunei Șoimuș avea în grila de salarizare cinci polițiști locali, pentru care plătea, anual, suma de aproximativ 400.000 de lei de la bugetul local. Potrivit primarului comunei, cu banii pe care îi plătea acestora într-o lună, aproximativ 60.000 de lei, va achiziționa camere video de supraveghere pe care le va amplasa în toate punctele vulnerabile din comună.

Primarul Mihai Irimie susține că o parte din cei cinci angajați ai Poliției Locale se vor pensiona, iar alții se vor angaja în mediul privat.

Edilul spune că această decizie este doar începutul pentru un plan mai amplu de reorganizare a activității administrației publice locale.