//Statul român nu subvenționează cu niciun leu un servici de pompieri dintr-o localitate brașoveană

Statul român nu subvenționează cu niciun leu un servici de pompieri dintr-o localitate brașoveană

Serviciul de pompieri din localitatea Cobor, județul Brașov, nu este subvenționat cu nicio sumă de bani de statul român.

”Serviciul de pompieri din Cobor, cel pe care il conduc si care asigura interventii in situatii de urgenta pe 4 comune din judetul Brasov nu primeste niciun ban de la stat. Da, nicio comuna nu vrea sa ne ajute pentru a duce mai departe misiunea noastra chiar daca este una publica pina la urma. Functionam ca un ONG si avem anual o serie de cheltuieli incompresibile, indiferent daca avem sau nu interventii. Avem asigurari si ITP de platit pentru 2 autospeciale, avem asigurari de viata pentru fiecare voluntar, servicii contabile, servicii unei firme pentru protectia muncii, servicii bancare. Numai partea asta ne costa anual in jur de 8000 de lei. Mai trebuie sa adaugati la aceste costuri partea de consumabile, carburant dar si reparatii si investiti in materiale”, spune Joliff Erwan Francois Michel Marie, un francez care s-a stabilit în localitatea brașoveană și care este și consilier județean.

El crede că nicio autoritate din Brașov nu vrea să se implice în susținerea acestui serviciu din motive politice.

”Parerea mea este ca primarilor nu prea le pasa de serviciul pe care il oferim comunitatilor locale din zona. Chiar daca am reusit sa reducem sensibil timpul de raspuns in caz de situatii de urgenta pe comunele lor, chiar daca uneori am muncit din greu pentru a limita pagubele produse de inundatii, incendii, pentru ei ce facem pare sa nu aiba nicio valoare.Ma mai gandesc la o explicatie dar sper sa gresesc. Eu am inceput sa fac politica pentru ca mi am dorit sa rezolv problemele pe care le vad in jurul meu. Dar se pare ca singur, inconjurat numai de PNL-isti, orice lucru bun pe care il fac pentru comunitate, in ochii lor poate apare ca o amenintare. O mentalitate inspirata de povestea cu “capra vecinului”. Decat sa avem un serviciu de pompieri eficient, activ dar condus de un francez Userist mai bine nimic. O astfel de ipoteza nu este realista nu e asa?”, se întreabă retoric Erwan Joliff.

Remiza de pompieri condusă de Erwan deservește 7 sate din 4 comune, respectiv comunele Ticuş, Şoarş, Comăna şi Jibert.