//Mureș: Persoane reținute pentru furturi din firme

Mureș: Persoane reținute pentru furturi din firme

Polițiștii din cadrul IPJ Mureș au reținut în cursul zilei de ieri 5 persoane suspecte că se ocupau cu furtul din firme. Polițiștii au făcut 11 percheziții domiciliare în cadrul dosarului penal în care este stabilit un părejudiciu de 200.000 lei.

“La data de 5 noiembrie a.c., poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei municipiului Târgu Mureş, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Mureş, au efectuat 11 percheziţii domiciliare, în judeţul Mureş, la locuinţele membrilor unei grupări infracţionale specializate în furturi, precum şi la sediul unei societăţi comerciale. Din cercetări a rezultat faptul că, în cursul anului 2020, persoanele bănuite ar fi pătruns, pe timpul nopţii, prin efracţie, în două societăţi comerciale, de unde ar fi sustras cabluri de electricitate. De asemenea, cei în cauză sunt bănuiţi şi de sustragerea a două cabaline. Prejudiciul total cauzat prin activitatea infracţională este de 200.000 de lei”, arată IPJ Mureș.

În baza probatoriului administrat, poliţiştii au dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore faţă de cinci bărbaţi, cu vârste cuprinse între 18 şi 37 de ani, urmând să fie prezentaţi instanţei de judecată cu propuneri legale.

“Totodată, alţi 4 suspecţi se află în stare de arest preventiv în alte cauze penale. Cercetările sunt continuate, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat, în vederea probării întregii activităţi infracţionale”, se mai meționează în comunicat.