//Mureș: Accidente pe bandă rulantă în tot județul

Mureș: Accidente pe bandă rulantă în tot județul

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ”Horea” al judeţului Mureş au intervenit, miercuri dimineaţă, pentru îndepărtarea a patru copaci doborâţi pe şosele şi a unui stâlp de curent electric în urma ninsorii abundente şi a vântului puternic, precum şi în cazul a două accidente rutiere soldate cu pagube materiale.

“În această dimineaţă, ca urmare a efectelor meteo periculoase, pompierii mureşeni au intervenit pentru îndepărtarea copacilor căzuţi pe carosabil, după cum urmează: în jurul orei 4,45, copac căzut pe carosabil pe DN 14, localitatea Daneş, au executat misiunea degajării acestuia pompierii militari din cadrul Detaşamentului Sighişoara, în jurul orei 5,50, copac căzut pe carosabil în localitatea Culpiu, au executat misiunea degajării acestuia pompierii militari din cadrul Punctului de Lucru Râciu. De asemenea, în jurul orei 6,00, stâlp de curent căzut pe carosabil în municipiul Sighişoara, au executat misiunea degajării firelor acestuia pompierii militari din cadrul Detaşamentului Sighişoara. În jurul orei 7,00, am avut un copac căzut pe carosabil în localitatea Săbed, pe DN 15, au executat misiunea degajării acestuia pompierii voluntari din cadrul SVSU Ceuaşu de Câmpie. De asemenea, în jurul orei 7,20, s-au semnalat copaci căzuţi pe carosabil în localităţile Daneş şi Saeş, au executat misiunea degajării acestora pompierii militari din cadrul Detaşamentului Sighişoara”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Mureş, Dan Petru Daniel.

Tot miercuri dimineaţă, în jurul orei 6,40, pompierii mureşeni au fost solicitaţi să intervină pentru asigurarea măsurilor de prevenire şi stingere a incendiilor în cazul unui accident rutier pe raza localităţii Sângeorgiu de Pădure.

“Au intervenit pompierii militari de la Punctul de Lucru Sovata şi SVSU Sângeorgiu de Pădure, aceştia ajunşi la locul solicitat, au constatat că un autocamion a părăsit partea carosabilă, a rupt o conductă de gaz, un gard şi s-a oprit într-o casă, din fericire nu au fost victime. Circulaţia a fost întreruptă pe un sens de mers”, a precizat Dan Petru Daniel.

De asemenea, în jurul orei 8,00, în localitatea Budiul Mic s-a produs un alt accident rutier.

“Înainte de impact, în autoturism se aflau cinci persoane, una de sex masculin şi patru de sex feminin. Persoanele de sex feminin au necesitat îngrijiri medicale. (…) Este vorba despre un autoturism care a părăsit partea carosabilă, acesta este răsturnat pe o parte, în interior se află două persoane de sex feminin neîncarcerate, dar nu s-au putut evacua singure, au fost ajutate să iasă de către pompierii aflaţi la faţa locului. Drumul este blocat pe un sens de mers”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Mureş.