//Liberalul Ovidiu Vișan, șeful ABAST din Cluj-Napoca, acuzat că sechestrează angajații

Liberalul Ovidiu Vișan, șeful ABAST din Cluj-Napoca, acuzat că sechestrează angajații

Șeful ABAST din Cluj-Napoca, liberalul Ovidiu Vișan, este acuzat de una dintre subalternele lui că a sechestrat-o în biroul lui. Acolo a pus-o să dea o notă informativă, ca pe vremea comuniștilor, în legătură cu o sesizare legată de deversarea canalizărilor în albia râului Someș.

„O situație anormală este cea în care s-a aflat, la sfârșitul anului trecut, colega noastră de sindicat. Doamna Ana-Maria Cosma   a fost pusă într-o situație umilitoare public, obligată fiind să suporte un limbaj și comportament abuziv și ilegal din partea directorului.  Ba mai mult, aceasta  a fost efectiv blocată/sechestrată în sediul instituției din dispoziția și sub directa pază a directorului și pusă să dea declarații sub directă și nemijlocită presiune”arată o adresă a sindicatului Mureșul Apele Române care a fost trimisă la ANAR, instituția care guvernează ABAST Cluj-Napoca.

Angajat lui Vișan a depus o plângere la poliție în care a reclamat faptele care îl incriminează pe Ovidiu Vișan.

Potrivit plângerii ea a refuzat să mușamalizeze o poluare a râului Someșul Mic.

În sesizare se arată că s-a încercat ascunderea unei deversări făcute la stația de epurare a Companiei de Apă Cluj în râul Someș.

Una dintre fotografiile realizate la fața locului de inspectorii de la Administrația Bazinală Someș Tisa a ajuns la directorul național adjunct al Administrației Naționale a Apelor Române.

Ovidiu Vișan este unul dintre liberalii clujeni susținuți de Emil Boc. Anterior primirii acestui post el a fost consilier local în cadrul administrației conduse de liderul PNL.