//Iulian Dascălu, patronul Iulius Mall, a primit undă verde pentru o afacere imobiliară în locul Carbochim

Iulian Dascălu, patronul Iulius Mall, a primit undă verde pentru o afacere imobiliară în locul Carbochim

Pe amplasamentul actual al fabricii Carbochim, din zona Clujana, va fi construit un proiect imobiliar. Acționarii Carbochim, companie controlată de Iulian Dascălu, au decis vânzarea terenului și relocarea fabricii. Prețul pentru relocarea carbochim este de maxim 3,5 milioane euro. Cel mai probabil, dezvoltatorul imobiliar va construi pe platforma Carbochim o replică a Iulius Town din Timișoara.

Iulian Dascălu a devenit, indirect, acționarul majoritar al Carbochim în 2020. Acționarii fabricii au decis acum să vândă terenul, de circa 12 hectare, din Piața 1 Mai, nr. 3, unde funcționează Carbochim, la un preț de minimum 345 de euro/metru pătrat fără TVA, care include și costul demolării construcțiilor existente.  La acest preț, platforma este evaluată la circa 41 de milioane de euro.

Înființată în 1949 la Cluj – Napoca, Carbochim este, în prezent, cel mai mare producător de abrazive profesionale din România, având legături comerciale către țări precum Cehia, Polonia, Ungaria, Elveția, Belgia, Germania, Italia.

Iulian Dascălu

„Fiind o companie listată la bursă, demersurile ce țin de activitatea Carbochim sunt transparente și publice, la momentul desfășurării lor. De asemenea, toate proiectele de dezvoltare ale companiei Iulius sunt anunțate în momentul în care sunt concrete“, au transmis reprezentanții Iulius Group.