//Controale la gaterele din Alba

Controale la gaterele din Alba

Poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba împreună cu specialiştii silvici au făcut, într-o singură zi, 34 de controale în teren şi pe drumurile publice. Poliţiştii au aplicat 45 de amenzi, au constatat 8 infracţiuni şi au confiscat 258 de metri cubi de material lemnos.

La data de 28 ianuarie 2021, Serviciul de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba a organizat, pe raza întregului judeţ, o acţiune cu efective suplimentare, pentru prevenirea şi combaterea tăierilor ilegale de arbori precum şi a faptelor ilegale asociate din exploatarea, circulaţia, depozitarea, prelucrarea primară şi comercializarea materialului lemnos.

La acţiune, alături de poliţişti, au participat jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Alba, specialişti din cadrul Gărzii Forestiere Judeţene Alba şi a ocoalelor silvice de stat şi de regim.

Cu această ocazie, au fost făcute 34 de controale în teren şi au fost verificate, în trafic, 125 de autovehicule.

Poliţiştii au aplicat, în total, 45 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 12.450 de lei, din care 24 la Legea 171 din 2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice şi au confiscate 258 de metri cubi de material lemnos.

Totodată, au constatat 8 infracţiuni, toate la Codul Silvic.