//Brașov: Recon majorează valoarea contractului pentru Pasajul Griviței (FARTEC) cu un milion lei

Brașov: Recon majorează valoarea contractului pentru Pasajul Griviței (FARTEC) cu un milion lei

Valoarea contractului pentru proiectarea și execuția pasajului de pe Bulevardul Griviței din Brașov a fost majorată de constructorul Recon SRL cu aproape un milion de lei!

Astăzi a fost modificat contractul pentru Pasajul Fartec din Brașov cu o suplimentare în valoare de 924.327 lei, motivul invocat fiind inflația. Valoarea inițială a contractului era de aproximativ 5,5 milioane lei.

Mai multe detalii despre majorare pot fi citite AICI.

Reamintim că firma Recon a primit ca ultimatum pentru finalizarea lucrărilor decembrie 2021.

Înțeleg că sunt unele probleme din perspectiva felului în care au fost estimate costurile acelei intervenții ceea ce a dus la trenarea lucrărilor. Noi de aflăm într-o situație neplăcută, aceea de a ne asuma un termen și a spera în respectarea lui. Eu când mă refer la termene, spun anul 2021. Ar fi inadmisibil să continuăm aceste lucrări și anul viitor. Ori se va termina anul acesta lucrarea, ori va trebui să ne gândim la o reatribuire, la o altă soluție.  Termenele asumate inițial prin contract (încheiat cu firma Recon – n.n.), acestea oricum au fost depășite. Anul acesta va trebui să avem pasajul finalizat sau o altă soluție”, a declarat primarul Allen Coliban.

Recon SA îi aparține lui Marian Petcu, unul dintre denunțatorii Liei Olguța Vasilescu la DNA pe vremea când aceasta era primar în Craiova. Recon SA este recunoscută în Craiova ca fiind una dintre firmele de casă ale primăriei. Între 2012 si 2014, firma a primit contracte în valoarea de câteva zeci de milioane de euro pentru reabilitarea centrului istoric din oraș și lucrări suplimentare la Centrul Multifuncțional Craiova