//Brașov: Percheziții într-un dosar de proxenetism

Brașov: Percheziții într-un dosar de proxenetism

Ieri, polițiștii au făcut 9 percheziții în Brașov și Prahova într-un dosar de proxenetism. Au fost emise 11 mandate de aducere care au fost puse în executare.

Din cercetări a reieșit că, în perioada aprilie 2018 – prezent, persoanele bănuite ar fi înlesnit practicarea prostituției în țară și în străinătate, obținând foloase materiale de pe urma acestor activități. Prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională este de aproximativ 300.000 de euro.

Polițiștii au ridicat, în urma perchezițiilor efectuate, telefoane mobile, 2 pistoale de tip airsoft, 1 pistol cu aer comprimat, din categoria celor supuse autorizării, documente, înscrisuri, bani și un autoturism. 10 persoane au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Prahova pentru audieri.

În urma probatoriului administrat, șapte bărbați au fost reținuți pentru 24 de ore.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române. La activități au participat și polițiști din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Prahova și jandarmi ai Grupării de Jandarmi Mobilă „Matei Basarab” Ploieşti.