//Alba: Brazi în valoare de 30.000 lei tăiați ilegal

Alba: Brazi în valoare de 30.000 lei tăiați ilegal

Poliţiştii specializaţi în combaterea delictelor silvice au confiscat 158 metri cubi de material lemnos, în urma unui control la o societate de depozitare, prelucrare şi comercializare a materialului lemnos din Sebeş.

La data de 18 decembrie 2020, poliţiştii Serviciului de Ordine Publică din IPJ Alba, împreună cu specialişti din cadrul Gărzii Forestiere Judeţene Alba au efectuat un control la punctul de lucru din Sebeş al unei societăţi comerciale specializată în depozitarea, prelucrarea şi comercializarea materialului lemnos.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că reprezentanţii societăţii au primit cantitatea de 158,12 metri cubi de material lemnos, de esenţă răşinoase, pentru care nu au putut prezenta documente prevăzute de normele referitoare la provenienţa, circulaţia şi comercializarea materialelor lemnoase

Societatea comercială a fost sancţionată contravenţional, în conformitate cu prevederile art. 19 din Legea 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, cu amendă în valoare de 15.000 de lei, iar complementar s-a dispus confiscarea cantităţii de 158,12 metri cubi de material lemnos, în valoare de 27.196 de lei.
În cursul aceleiaşi zile, poliţiştii din Bucium, în urma uni control în teren, au găsit abandonaţi, în locul numit ,,La Izvor”, de pe raza comunei Bucium, 12 pomi de Crăciun.

Pomii au fost confiscaţi şi predaţi ocolului silvic, iar cercetările sunt continuate în vederea identificării persoanelor care i-au tăiat ilegal şi tragerii lor la răspundere.