//Sibiu: Se cere conducere militară pentru DSP și spitalul Județean

Sibiu: Se cere conducere militară pentru DSP și spitalul Județean

În contextul situației pandemice din Sibiu, Alianţa USR PLUS a cerut Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă şi Ministerului Sănătăţii să desemneze conducere militară la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) şi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă.

“Deficienţele managementului actual de la Spitalul Judeţean se văd în criza evidentă din Sibiu. Prin urmare, Alianţa USR PLUS solicită Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă şi Ministerului Sănătăţii să desemneze conducere militară la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu şi la Direcţia de Sănătate Publică Sibiu. Considerăm că este singura soluţie pentru ca în spital şi la DSP să avem un management corect şi eficient în gestionarea crizei de sănătate publică prin care trecem, în condiţiile în care rata de infectare din judeţul nostru continuă să crească zi de zi. În acest moment, nu se poate organiza un nou concurs, iar conducerile militare s-au dovedit a fi eficiente în cazurile crizelor de la Suceava, Deva sau DSP Bucureşti”, se precizează în comunicatul Alianţei USR PLUS.

USR PLUS cere ca, după conducerea militară, să fie puşi în fruntea celor două instituţii doar oameni competenţi, fără amestec politic.

“După încetarea stării de criză, cerem ca următorul manager al spitalului şi următorul manager al DSP Sibiu să fie aleşi strict pe criterii de competenţă şi management”, se mai arată în comunicat.

În fruntea DSP Sibiu se află deocamdată directorul adjunct, Adela Morar, cea care a preluat atribuţiile de la fostul director, Gabriel Budescu, care a demisionat vineri.

Medicul Liliana Coldea nu a renunţat la funcţia de director al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu, deşi vicepremierul Raluca Turcan i-a cerut demisia în repetate rânduri.