//Cluj: Galele Presei Clujene transmise online

Cluj: Galele Presei Clujene transmise online

Pentru prima dată, Galele Presei Clujene, evenimet organizat de APPC, vor fi transmise online pe pagina de Facebook a asociației.

Evenimentul poate fi urmărit vineri, 27 noiembrie, începând cu ora 18, pe pagina de Facebook ”Asociația Profesioniștilor din Presă-Cluj (APPC) Cluj”.  

Cea de-a cincea ediție a Galei Presei Clujene, singurul eveniment de acest gen organizat în România, cu excepția Bucureștiului, se va desfășura sub înaltul patronaj al Ambasadei Germaniei la București. APPC va decerna, cu această ocazie, nu mai puțin de 15 premii pentru cele mai valoroase articole scrise de jurnaliștii clujeni. În competiție au intrat și ziariști din întreaga țară pentru cele două premii sponsorizate de Ambasada Germaniei.  

Totodată, APPC Cluj, una dintre puținele asociații ale jurnaliștilor din țară, aniversează în acest an un deceniu și jumătate de activitate neîntreruptă, ocazie cu care va fi lansată ediția aniversară a Anuarului APPC, volum care reunește cele mai valoroase articole publicate de gazetarii clujeni în ultimii 15 ani și care face parte dintr-o colecție publicată anual în acești 15 ani, ca mărturie a vremurilor. 

„Articolele premiate în acest an demonstrează că, în ciuda tuturor problemelor cu care s-a confruntat presa clujeană în ultimii 15 ani, mai avem la Cluj jurnaliști de top care pot face diferența în orice redacție națională. Pe de altă parte, la împlinirea unui deceniu și jumătate de existență nu vom avea o aniversare exuberantă, nu vom desface șampanii și nu vom sărbători până dimineața. Aniversarea de anul acesta este despre altceva. 15 ani de APPC înseamnă pentru jurnaliștii din asociație o sărbătoare a capacității de a merge mai departe a unor oameni care iubesc profesia aceasta”, a declarat Remus Florescu, președintele APPC. „Nu pot să închei fără a mulțumi partenerilor noștri care au înțeles că o comunitate puternică precum cea clujeană are nevoie de o presă de calitate”.