//Șefa femeilor din PNL Cluj își face un bloc lângă un parc renovat de Primăria Cluj-Napoca

Șefa femeilor din PNL Cluj își face un bloc lângă un parc renovat de Primăria Cluj-Napoca

Șefa organizației femeilor liberale din Cluj-Napoca, Alexandra Stoica, așteaptă avizele pentru construirea unui bloc între case, lângă Parcul Feroviarilor. Recent, Primăria Cluj a demarat lucrări de reabilitare a parcului. Stoica urmează să demoleze 5 case, care se află pe strada Callatis nr 23, și va construi un bloc cu 6 etaje. 

Proiectantul clădirii este firma Trans Forms SRL, unde lucrează arhitectul Vlad Negru, unul dintre membrii comisiei  de urbanism a primăriei, care avizează proiectul imobiliar.

”În exteriorul construcției, la parter, se vor amenaja 2 locuri de parcare pentru spațiul comercial, un loc de joacă pentru copii și spațiu verde pe sol natural în proporție de minim 20% din suprafața terenului. Accesul auto și pietonal în interiorul parcelei se va realiza de pe latura sud vestică a terenului, din strada Callatis. Accesul pietonal în spațiul comercial se va realiza direct din strada Callatis. Accesul auto se va realiza printr-un gang semaforizat cu sens unic. Gangul va avea o latime minima de 4 m şi o înălţime de 4,2 m. Accesul în subsol se realizează printr-o rampa curbă cu panta maximă de 18% și lătime de 4m. În subsol sunt amenajate 22 de locuri de parcare și un spațiu inchis pentru biciclete, toate pentru locuitorii apartamentelor. Se propun de asemenea două locuri de încărcare pentru mașini electrice”, arată proiectul.