//Sibiu: Bolnavii COVID-19 triați într-un fast-food dezafectat

Sibiu: Bolnavii COVID-19 triați într-un fast-food dezafectat

O situația atipică are loc la Sibiu. Bolnavii sau suspecții de COVID-19 sunt triați într-un spațiu impropriu, o gheretă reamenajată în care a funcționat un fast-food. Spațiul a fost cumpărat și amendajat de Spitalul de Urgențe Sibiu.

Autoritățile explică faptul că decizia de a transforma fostul chioșc în triaj pentru persoanele infectate cu noul coronavirus a venit pe fondul lipsei de spațiu. A fost singura soluție găsită de spital pentru ca bolnavii de COVID să nu se intersecteze cu ceilalți pacienți.

Liliana Coldea

”Nu aveam alt spațiu în care să primim pacienții deja confirmați cu Covid, ca aceștia să nu se intersecteze cu cei asupra cărora planează doar suspiciunea că ar fi infectați. Chioșcul a fost al unei societăți comerciale care închiriase teren în incinta spitalului. Ulterior, a fost cumpărat de către spital. A fost dezafectat, înauntru sunt paturi, s-a creat un circuit cu calculator, cu masă de tratament”, a explicat pentru Libertatea, Liliana Coldea, managerul spitalului, numită în funcție în mai 2020.

Managerul spitalului Coldea a specificat că, dacă la exterior încă arată ca un chioșc de fast-food, mai ales din cauza inscripției, în interior are structură de UPU, cu 12 paturi.

Chioșcul devenit triaj COVID În spatele unității s-a amenajat o structură modulară în care pacienții suspecți de Covid ”sunt examinați, izolați și așteaptă rezultatul testului”.