//Soțul unei procuroare din Cluj a bătut un preot

Soțul unei procuroare din Cluj a bătut un preot

Dragoș Grădinariu, inspector la Protecția Copilului Cluj și liderul de sindicat al instituției, l-a bătut pe Florin Șimonca, un preot din Turda. Culmea este că agresiunea a avut loc în incinta  Centrului de Asistență Socială din Turda. Grădinariu este soțul unei procuroare de la Tribunalul cluj, prospăt ieșită la pensie.

Preotul Florian Șimonca a fost coordonatorul Centrului de recuperare psiho-neuro-motorie pentru copiii cu handicap „Sfânta Irina” -Turda, iar ulterior a ajus educator.

În data de 14 februarie, o echipă de la Direcție a mers la Turda pentru a încheia procesul verbal de predare-primire între Șimonca și noul coordonator, Dragoș Grădinariu. Preotul a explicat că multe bunuri de la centru aparțin unei fundații care a sponsorizat centrul cu ele și nu pot fi trecute în procesul verbal ca aparținând Direcției. Acest lucru însă l-a enervat pe inspectorul Dragoș Grădinariu, lider de sindicat, care l-ar fi lovit pe preot, potrivit sursei citate.

Polițiștii municipiului Turda au fost sesizați la data de 14 februarie a.c., prin plângere, de către un bărbat de 40 de ani, referitor la faptul că în cursul zilei ar fi fost lovit de o altă persoană. În cauză a fost deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de lovire sau alte violențe, fiind efectuate activități specifice pentru verificarea și stabilirea tuturor împrejurărilor și a circumstanțelor în care a avut loc evenimentul”, anunță IPJ Cluj.

Preotul nu a vrut să comenteze faptele întâmplate în cursul zilei de luni. Directorul DGSPAC Cluj, Nicoleta Molnar, a recunoscut existența conflictului și a precizat că a fost demarată o anchetă administrativă pentru clarificarea situației de conflict create. 

În urmă cu mai bine de 10 ani, Biserica împreună cu instituţii locale din Turda şi cu două fundaţii din Olanda au realizat împreună Centrul de recuperare psihoneuromotorie pentru copiii cu handicap „Sfânta Irina”. Aici vin anual zeci de copii cu dizabilităţi de pe raza judeţului Cluj, pentru a urma tratamente de recuperare și reabilitare.  Tinerii au parte aici și de consiliere socială şi spirituală

Centrul a luat ființă în anul 2009 și funcționează în baza în baza unui parteneriat între Consiliul Județean, prin Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Cluj și fundația filantropică „Sfânta Irina” Turda. Pragul Centrului estre trecut în fiecare an de către peste 70 de copii, arată clujust.ro